Comunitat Valenciana

Un total de 12 espectacles integren el cartell del MUT! de Castelló, el primer festival d'arts escèniques sense text

  • La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló ha impulsat un nou cicle d'arts escèniques que busca donar cabuda en la producció teatral sense text. Es tracta del MUT!, el primer festival de dansa, teatre i circ que acull la ciutat i que es caracteritza per comptar amb de 12 espectacles sense cap tipus de diàleg, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El MUT! arrancarà este divendres a les 22.30 hores i s'acabarà diumenge a les 20.00 hores, fent un recorregut per dos escenaris: el Passadís de les Arts i la plaça Major.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha avançat que esta mostra "busca promoure una modalitat d'espectacles diferent que desperta interès entre el públic precisament per l'absència de text i diàlegs en totes les actuacions". Ruiz ha explicat, a més, que la mostra inclourà companyies de diverses procedències i amb propostes d'espectacle diferents "per a atreure a tot el públic de la nostra ciutat".

MUT! es convertix així en una de les apostes "més innovadores i atractives" de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló per a este últim trimestre de l'any. "Hem buscat una programació atractiva amb la qual tota la ciutadania puga gaudir d'una modalitat d'espectacles que no té cabuda a la resta de festivals i mostres però que resulta molt visual per a tot tipus de públic i per a gent de totes les edats", ha destacat l'edil.

Els encarregats d'inaugurar el MUT! seran els integrants de Xarxa Teatre amb la seua proposta 'Papers!', un espectacle que reflexiona sobre els immigrants que arriben a Europa sense documentació i que passen de l'esperança a la frustració al trobar-se les complicades situacions que viuen als països d'acollida.

REFLEXIÓ

Sobre esta qüestió, Verònica Ruiz ha destacat que "amb l'actuació de Xarxa Teatre el MUT! aconseguirà, a més d'oferir un espectacle atractiu i visual, promoure la reflexió entre la ciutadania sobre un tema de vital importància en el context actual com són els fluixos migratoris de persones que necessiten abandonar el seu país d'origen".

'Papers!' començarà este divendres a les 22.30 hores en la plaça Major. El festival es reprendrà dissabte a les 12.00 hores amb la companyia La Tal i l'espectacle 'El Carilló' al Passadís de les Arts. Es tracta d'un espectacle que ha sigut guardonat amb dos premis, el primer premi Exequo del Festival Internacional d'Art del carrer Mueca el 2006 i el segon premi del Festival Internacional de carrer Via Thea en 2014.

Dissabte a la vesprada, a les 18.00 hores i també al Passadís de les Arts, el MUT! preveu l'actuació de Diana Gadish amb l'espectacle 'Handle with care'. Es tracta d'una actuació que investiga la forma d'estar al cos i d'imposar-se a l'espai per part de la protagonista, que executa la narració amb un llenguatge visual "suggerent" a través del joc i dels elements com la terra i el cel.

'Handle with care' va ser estrenada a la fira Tàrrega d'enguany i forma part del programa de suport a la creació del festival Escena Poblenou. El passe d'esta proposta es repetirà a les 20.30 hores en la plaça Major. L'artista Joan Català continuarà les actuacions amb Pelat, a les 18.45 hores al Passadís de les Arts. Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. És, en definitiva, una revisió natural de les tècniques artesanals i els records propis.

Els espectacles al Ribalta de dissabte tancaran amb 'El hombre que perdía los botones', de la companyia Circ Pànic a les 19.30 hores. La mostra es traslladarà llavors a la plaça Més i oferirà, a més de l'espectacle de Diana Gadish a les 20.30 hores, l'obra Inànimes, d'Inànimes Cia. L'espectacle transporta el públic cap a un món "introspectiu i anacrònic que fascina des del primer moment" i que dibuixa una història fantàstica i visceral, i alhora delicada i poètica.

ACTUACIONS DE DIUMENGE

Les actuacions de diumenge seran totes al Passadís de les Arts. La jornada començarà a les 12.00 hores amb la companyia La Trócola i la seua obra 'Potted', que part de la premissa de la innovació artística per a crear un espectacle "únic i original" basat a l'espai, els objectes, les estructures i el ritme. L'artista argentí Adrian Schvarzstein presentarà la cridanera proposta Green Man a les 18.30 i a les 19.30 hores.

També des de l'estranger, concretament des de França, arribarà l'espectacle de Claire Decreux, 'Silencios', que serà a les 19.00 hores. 'Silencis' invitarà al públic a respirar junts al ritme lent i profund de la vida durant una original proposta de dansa, teatre visual i humor. Finalment, MUT! tancarà amb 'Iceberg', de l'artista català Leandre, a les 20.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento