Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil deté 13 persones i desmantella tres laboratoris de drogues a Villena i Alpera

  • La Guàrdia Civil ha detingut 13 persones i ha desmantellat tres laboratoris d'elaboració i transformació de "cocaïna" en l'operació 'Mil·lenni' desenvolupada a Villena (Alacant) i Alpera (Albacete), segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
Drogues i diners confiscats
Drogues i diners confiscats
GUARDIA CIVIL
Drogues i diners confiscats

Els detinguts, 11 espanyols, una russa i un marroquí, se'ls imputen els suposats delictes de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i pertinença a un grup criminal organitzat.

Els tres laboratoris estaven situats a Alpera (Albacete), Villena i La Canyada (Alacant), així com 13 punts de venda de drogues en domicilis particulars i establiments públics d'Alpera i Villena i en un negoci de lampisteria de La Canyada.

En els 11 escorcolls practicats s'han intervingut 469 grams de cocaïna de gran puresa, 496 plantes de marihuana, 1.501 grams d'anfetaminas, 259 comprimits de medicaments utilitzats per a adulterar la cocaïna, diversos grams d'heroïna i resina d'haixix, 1 pistola del calibre 9 mm parabellum amb la numeració esborrada i munició real d'este calibre, 105.738 euros, 5 turismes utilitzats per al transport i transaccions de la droga, útils i utensilis per a la transformació de la droga i material audiovisual, informàtic i de telefonia mòbil.

Les investigacions es van iniciar a l'octubre del passat any, quan es va tindre coneixement que una persona d'Alpera, amb antecedents policials per tràfic de drogues, estaria dedicant-se novament a la distribució i venda de cocaïna.

Després de les primeres investigacions, els agents van comprovar l'existència d'un domicili utilitzat com a punt de venda de cocaïna on s'estava dispensant un elevat nombre de dosi a consumidors de localitats limítrofs.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va descobrir a Alpera un suposat entramat criminal compost per diversos membres d'una família i una altra persona molt reunida a ella dedicades a l'adquisició, adulteració i distribució de cocaïna i marihuana.

El capitost del clan familiar era l'encarregat de realitzar els desplaçaments fins a Villena per a adquirir la cocaïna i posteriorment adulterar-la, dosar-la i posar-la a la venda en Alpera. En alguns d'estos viatges anava acompanyat per la seua parella sentimental, "amb metòdiques mesures de seguretat amb la intenció de dificultar un possible seguiment de les forces i cossos de seguretat", segons les mateixes fonts.

A més, els agents van constatar que el capitost tenia una estreta relació amb tres persones, establides a Villena. De les tasques de vigilància sobre este grup de persones, els agents van comprovar com comptaven amb un alt grau de professionalitat, amb rols perfectament definits ja que es dividien les tasques de proveïment, adulteració, dosatge i distribució de la droga i utilitzaven vehicles a nom de terceres persones per al trànsit de la droga com a mesura de seguretat.

PLANTACIÓ INDOOR

D'altra banda, es van comprovar les freqüents visites que algunes de les persones de l'organització realitzaven a una nau industrial de Villena.

Per açò, els agents van procedir al seu registre i van trobar en el seu interior una plantació indoor amb 496 plantes de marihuana amb un pes de 54.000 grams, dotada amb la més alta tecnologia per a la producció de fins a quatre collites anuals. Així mateix, es va detectar un enganxe il·legal del corrent elèctric que donava subministrament a la plantació.

Els agents han constatat que la major part de les collites obtingudes en esta plantació eren enviades a Itàlia i Holanda, amb un vehicle preparat amb dobles fons i matrícula extraguera, havent realitzat recentment un dels capitosts un d'estos viatges.

La detenció dels tres principals dirigents de l'organització criminal es va produir quan circulaven per l'autovia A-7 cap a la capital valenciana portant cadascun d'ells tres terminals de telefonia mòbil en l'interior del vehicle amagats en diferents compartiments i 60.000 euros en metàl·lic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento