La polèmica dels ciclistes

En resposta a l’article de Josep Maria Buscà, he de fer unes petites puntualitzacions. En primer lloc, crec que hauria de llegir bé l’article. Ja sabem que persones incíviques n’hi ha a tot arreu, però si he fet referència al col·lectiu ciclista, és perquè dins d’aquest, n’hi ha moltes, de persones incíviques. En cas contrari, no hagués agafat la ploma per escriure o, simplement, hagués fet menció a un altre tipus de col·lectiu. En segon lloc, diuen que les veritats ofenen.

En tercer lloc, crec que s’hauria d’establir una llei o reglament que obligués els ciclistes a dur una matrícula i una assegurança per poder denunciar un munt d’infraccions que cometen (anar en contradirecció quan volen i per on volen, atropellar persones sense ni tan sols parar-se a veure si han fet mal, envair l’espai per vianants), llavors, en comptes de 30.000 persones com diu que circulen amb bicicleta (cosa que és d’admirar que conegui, perquè llavors vol dir que no té res més a fer que comptar-les), en serien 10, potser.

Perquè li asseguro que hi haurien moltes denúncies al respecte. Si tant volen anar en bicicleta, el més adient és que facin un tour en un circuit tancat i allà potenciar tot el saludable, ecològic i econòmic que mitjà que és.