Afectats del carrer Bolívar

Fa més de 25 anys que visc al carrer Bolívar de Barcelona, abandonat per l’Ajuntament i conegut tant sols pel famós meublé «la Casita Blanca».

Som pocs veïns els que encara hi quedem, i per aquest motiu vivim en l’oblit. Les associacions del barri han callat les seves veus ara.

A pocs metres estan construïnt un edifici d’habitages de protecció oficial, i tots pensaven que ens traslladarien allà, però últimament ens hem assabentat que hi aniran els veins del carrer Farigola i que nosaltres anirem a un edifici que es construirà dintre de cinc anys en aquella zona.

El procés que hem viscut, proper al que avui s’anomena mobbing inmobiliari per part de l’administració, s’ha agreujat amb aquesta manera de moure al veïnat, sense tenir en compte les arrels que s’han establert al barri on hem viscut, on tenim els nostres amics i les botigues on hem comprat tota la vida. Ara, per una estranya planificació municipal, ens porten a un altre lloc i a la gent que vivia allà la porten on vivim nosaltres.

Hem vist passar governs municipals que han donat prioritats als altres. Ara haurem d’esperar de nou que la promesa es compleixi, i mentrestant, les nostres cases es van deteriorant, i les veïnes i veïns que han viscut durant tota la vida van envellint i morint en un llarg i injust procés d’afectació urbanística.