El MNAC aplega joies d'art català dispers per museus i col·leccions privades del món

  • El museu celebra el seu 75è aniversari.
  • Reuneix al Palau Nacional de Montjuïc peces emblemàtiques del patrimoni.
La mostra Convidats d'honor.
La mostra Convidats d'honor.
EFE
La mostra Convidats d'honor.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) recull 75 peces d’art català disseminades per museus i col·leccions privades del món. Aquestes joies del nostre patrimoni són 75 Convidats d’honor, la mostra amb què el museu celebra tres quarts de segle.

L’exposició, oberta al públic fins al proper 11 d’abril, permet fer un recorregut per la història de l’art català entre l’Edat Mitjana i la Guerra Civil, reunint mostres del Romànic, el Gòtic, el Renaixement, el Barroc i els segles XIX i XX.

Part del llegat dut al Palau Nacional de Montjuïc s’ha tret d’esglésies i catedrals, segons va recordar ahir la directora del museu, Maite Ocaña. Per primera vegada, surt del seu entorn el retaule de la Verge de l’Escala de Joan Antigó, emplaçada al monestir de Sant Esteve de Banyoles.

El mateix passa amb la Majestat de Beget, l’escultura romànica provinent de Sant Cristòfol de Beget, a la Garrotxa. De Jaume Cascalls, un dels principals escultors del s. XIV, s’hi pot veure Ploramorts del panteó real de Poblet, exposat al Louvre.

L’Anunciació de Bernat Martorell ha viatjat des del Museu de Belles Arts de Mont-real, al Canadà, i La masovera, de Joan Miró, ho ha fet des del Centre Georges Pompidou. Toros (cavalls morts), de Ramon Casas, s’exposa, després de 109 anys sense fer-ho. El MNAC va adquirir el llenç recentment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento