Barcelona estarà a dues hores de tren de València

  • El Corredor del Mediterrani estarà plenament operatiu l'any 2020.
  • Costarà uns 51.300 milions.
  • El viatge a Almeria s'escurcarà fins a les 4 hores i 15 minuts.
Corredor del Mediterrani.
Corredor del Mediterrani.
H. DE PEDRO
Corredor del Mediterrani.

Els trens de mercaderies tindran el 2020 les vies apropiades per transportar els productes des de França fins a Algesires, passant pels principals ports, aeroports i nuclis industrials del litoral mediterrani. Amb la creació d’aquest nou corredor ferroviari, el transport de passatgers en tren també en sortirà beneficiat amb la disminució dels temps de recorregut. Així, Barcelona quedarà a una hora i 50 minuts de València, una hora menys del que es triga ara.

Això serà possible "al voltant del 2013", segons va indicar aquest dimecres el ministre de Foment, José Blanco, que és quan està previst que entri en servei la duplicació de vies entre Vandellòs i Tarragona. Es resoldrà el "coll d’ampolla" que suposa aquest tram, l’únic que queda amb una sola via entre Barcelona i València. De Barcelona a Almeria, es passarà d’un trajecte en tren de més de 12 hores a un de quatre hores i 15 minuts.

Es doblen les mercaderies

El Corredor Mediterrani recorrerà 1.300 Km dins de quatre comunitats autònomes (Catalunya, València, Múrcia i Andalusia) i permetrà multiplicar per dos el nombre de mercaderies transportades. A més, els trens podran tenir una llargada de 750 metres (com a la resta d’Europa).

Tant Blanco com el president de la Generalitat, Artur Mas, van destacar aquest dimecres que és la primera gran inversió en infraestructures que es fa a l’Estat espanyol que es descentralitza i no passa per Madrid. S’hi invertiran un total de 51.300 milions d’euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento