Amb permís per fer gresca

La rua del Carnaval de Barcelona es presenta multitudinària. Més de 60 comparses desfilaran al so de la cançó de la festa: una rumba que convida a gastar soles de sabata.
Fora vergonyes. Aquestes noies s’ho passen pipa, l’any passat, al Carnaval de la Paloma (enguany serà dissabte a la nit).
Fora vergonyes. Aquestes noies s’ho passen pipa, l’any passat, al Carnaval de la Paloma (enguany serà dissabte a la nit).
Arxiu
Fora vergonyes. Aquestes noies s’ho passen pipa, l’any passat, al Carnaval de la Paloma (enguany serà dissabte a la nit).
Aquesta setmana, a Barcelona no manen els polítics. Sa Majestat Carnestoltes va arribar ahir a la ciutat i ho va deixar ben clar en el seu pregó: «Des d’ara mateix sou lliures. Us conmino a sortir al carrer i a riure-us de tot el que passa». Sí, senyor! Per si hi havia dubtes, fem cas a la banda sonora de la festa, una rumba que resa: «Mentre duri el teu mandat, tot serà felicitat».

Per manca de festa no serà. Entre concursos, festes de disfresses i rues, a la ciutat hi ha molt per escollir. El punt culminant serà la Gran rua de la ciutat, demà dissabte a les 17.30 hores. Amb 60 comparses i prop de 3.000 persones desfilant, es preveu multitudinària.

Però no caldrà que tothom es trobi sota les torres venecianes de la plaça Espanya. Als barris hi haurà 12 rues simultànies: Fort Pienc, Sant Antoni, Les Corts, Zona Franca, Via Júlia...

No ens oblidem del menjar, que estem en dies de fartaneres. Demà hi haurà ranxo de carnaval a la Cansaladeria Alsina (Canalejas, 29; 12 h). Menjar gras per escalfar al més fredolic. I a la nit, per cremar-lo, balls, concerts i concursos per lluir disfressa a Sants, Sant Andreu i Les Corts.

I els nens, a la biblioteca

És broma! Només una estona, per gaudir de Les aventures del Rei Poca-Soltes, una representació per als més petits sobre la tradició del carnestoltes a diferents biblioteques de la ciutat (avui, a la de Nou Barris, 18 h; demà, a la de Clarà, 11 h; diumenge, a la del Carmel, 11 h). Rues infantils, botifarrada a Ciutat Vella, xocolatada a l’Eixample, tallers de maquillatge a Sants-Montjuïc, espectacle amb premis inclosos a Horta i molt més a tots els districtes de la ciutat.

* El programa amb totes les activitats es troba a www.bcn.es/carnaval. També es pot recollir al Palau de la Virreina (Rambla, 99)

‘Garraf vice’: dies de disbauxa

Els multitudinaris carnavals de Sitges i Vilanova i la Geltrú converteixen aquesta setmana el Garraf en la comarca més festera. No us perdeu les carroses de la rua de Sitges ni la sortida de Moixó Foguer a Vilanova.

Sitges. Diumenge és el dia clau. Quin millor nom per la festassa que s’organitza cada any que Rua de la Disbauxa (22 h). No cal anar a Rio ni a Tenerife. Aquí al costat també hi ha carrosses i disfresses impressionants i bona música a tot volum. No patiu, que hi haurà gresca cada dia. Aquesta tarda es presenta la reina del carnaval amb una cercavila. I demà al vespre, xatonada.

Vilanova. Carnaval de tradicions, com la del Moixó Foguer, un home nu cobert de mel que passegen dins d’una gàbia plena de plomes. Quan surt, convertit en ocell, escampa plomes per tot arreu (diss., 19 h). Avui arriba el rei Carnestoltes (19 h) i demà és la Nit dels Mascarots, una desfilada lliure de disfresses que acaba amb quatre balls gratuïts a l’aire lliure.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento