Salut inspecciona 325 locals per si segueixen la llei contra el tabac

Els inspectors adverteixen si hi ha incompliment i no han multat ningú. Lleida i Girona són les demarcacions més vigilades.
Els inspectors de la conselleria de Salut han fet 325 controls a establiments comercials per comprovar si compelixen la polèmica llei antitabac, que avui arriba als 55 dies. Les actuacions es fan per si el local permet fumar o ven tabac en un lloc expressament prohibit. De moment, no hi ha hagut sancions, segons Salut. A més, s’han rebut 52 denúncies per alertar d’irregularitats.

Des del prinicipi, els responsables sanitaris de Catalunya van deixar clar que no pretenien convertir la conselleria en una «policia» a la cerca i captura de l’infractor.

La idea de la consellera, Marina Geli, és «conscienciar i sensibilitzar» els comerciants i restauradors i en el cas que els advertiments no facin canviar  actituds, arribaria la multa econòmica.

Bars i restaurants

De les 325 inspeccions oculars fetes fins el passat dimecres, la meitat s’han fet a forns de pa, cafeteries, bars i restaurants. Precisament, aquest és el sector on més ha amoïnat la restricció del consum de tabac pel temor a perdre clientela. Segons els càlculs del Gremi de Restauradors de Barcelona, alguns locals han facturat un 30% menys amb la nova llei.

També s’han fet controls oculars a establiments on fins ara es permetia fumar. Així, els inspectors han visitat 75 supermercats i 68 benzineres de tot Catalunya i, en menor mesura, estancs, quioscos o la universitat.

Per territoris, Lleida és de llarg la demarcació més inspeccionada (139), seguida de Girona (89), Barcelona (61) i Tarragona (38).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento