Alerten de la proliferació d’escarabats i rates per obres

S’atenen un centenar de casos al mes. La Zona Franca, el Carmel i la Gran Via de l’Hospitalet és on més apareixen.
El Carmel, la zona de Fira 2 de l’Hospitalet i el Passeig de la Zona Franca estan patint un augment de plagues d’escarabats i rates per «l’elevat nombre d’obres» que s’hi fan i que «propicien» l’aparició d’insectes i petits roedors, segons l’Associació d’Empreses de Controls de plagues de Catalunya (ADEPAP).

El nombre de trucades de veïns d’aquestes zones de l’Hospitalet i Barcelona a les empreses antiplagues «ha augmentat entre un 40 i un 50%» en els darrers mesos, segons el president de l’ADEPAP, Albert Ponjoan.

Aquestes empreses reben actualment un centenar de trucades al mes demanant que vagin a fumigar vivendes afectades per aquestes plagues. «Un 60% de trucades que rebem són d’aquests barris on hi ha una gran quantitat d’obres», explica el president de l’entitat.

La prevenció per part dels veïns és el millor remei per evitar que escarabats o rates facin niu en els seus edificis: eliminar fonts d’humitat i pudors, la neteja de trasters i altres llocs on puguin anidar, així com les canonades, i segellar les esquerdes, són alguns dels consells per evitar sorpreses a casa, segons els consells dels experts de l’ADEPAP.

Salut Pública ho nega

Des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la seva directora de Salubritat, Júlia Duran, va manifesfestar ahir  que «a la via pública no hi ha hagut més incidències» per la proliferació d’obres en aquests barris.

Digue’ns

... on hi ha escarabats i rates a la teva ciutat

Explican’s-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Més incidència a Horta i l’Eixample

El nombre d’incidències recollides a l’Agència de Salut Pública al 2005 va disminuir un 30%, en el cas de les relacionades amb les rates, i un 25% pel que fa a les d’escarabats. La directora de Salubritat, Júlia Duran, assegura que aquesta reducció es perquè «s’ha canviat el pla d’actuació tradicional a nivell de subsòl i ara s’actua d’una forma determinada segons la zona on apareixen els animals». Horta-Guinardó és el districte que presenta més incidències relacionades amb rates i l’Eixample, amb els escarabats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento