Les monges clarisses digitalitzen l’arxiu

La Corporació Municipal va visitar ahir el Monestir de Pedralbes que no para de renovar-se.
Els regidors de tots els partits polítics municipals van visitar ahir, amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia, el Monestir de Pedralbes i les 14 monges de clausura que hi viuen. Com ja és tradició, les germanes van passar llista de tot el que s’ha pogut restaurar gràcies a l’ajuda de l’Ajuntament i van remarcar tota la feina que encara els queda per fer.

En l’apartat dels deures fets, el director del Museu d’Història de la Ciutat, Antoni Nicolau, va destacar la digitalització de l’arxiu del Monestir, que permetrà poder-lo consultar sense el risc que es faci malbé. La mare abadesa, Pierrette Prat, també va destacar que «s’ha tret la humitat de la segona cuina, on ja es bufaven les rajoles» o la recuperació de la mina d’aigua. Tot i així, en acabar el discurs, la mare abadesa es va mirar l’alcalde i li va dir: «encara falta la infermeria i arreglar la torre de Sant Rafael».

L’alcalde Joan Clos, envoltat de les monges i de la Corporació Municipal, va acceptar «una petició tant amable com imperativa» i va considerar «un miracle» que tots els polítics somriguin i es refiïn els uns dels altres, encara que sigui un dia a l’any.

Es mantenen les visites

L’any passat, el Monestir va rebre 45.000 visitants, una xifra similar a la del 2004, abans que el MNAC s’emportés la col·lecció Thyssen-Bornemisza.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento