La Guàrdia Urbana de Barcelona caça cada dia 285 incívics a la via publica

  • El 85% de les sancions per infraccions de les ordenances s'imposen per incomplir les normes de civisme.
  • Ciutat Vella és el districte amb més multes.

El 85% de les multes que s’imposen per infringir les ordenances de Barcelona vénen donades per l’incivisme. Concretament, es registren 285 sancions diàries per aquest motiu, tres de cada 10 de les quals s’imposen a la nit. Ciutat Vella és el districte que en concentra més: dos de cada 10 multes.

Segons dades municipals, durant l’any 2009, a Barcelona es van registrar 104.235 infraccions de l’ordenança de convivència ciutadana, coneguda com ordenança de civisme. Suposen el 85% de les 122.028 infraccions acumulades per saltar-se les ordenances, com les del medi ambient urbà, de l’ús de vies i espais públics o de protecció o tinença i venda d’animals, entre d’altres.

Més incívics al centre

El 20% de les infraccions dels incívics es condensen al centre de Barcelona (a Ciutat Vella), amb 20.653 sancions registrades. Hi segueixen els districtes de l’Eixample (7.965 infraccions) i de Sants-Montjuïc (4.062). A la cua hi ha les infraccions detectades a Horta-Guinardó (1.705), Les Corts (2.213), Sarrià-Sant Gervasi (2.405) i Sant Andreu (2.495), per ordre ascendent.

Com denuncien veïns i comerciants, molts dels actes incívics es produeixen a la nit. Les xifres ho confirmen: tres de cada 10 multes per incivisme es posen en horari nocturn. Les unitats de nit dels districtes i les divisions dels cossos de seguretat que patrullen al tard van detectar durant l’any passat 31.450 infraccions de l’ordenança de civisme, fet que suposa més del 30% del total.

Infraccions nocturnes

Amb les dades a la mà, la policia detecta cada nit 86 persones que infringeixen l’ordenança de civisme, una normativa que sanciona els qui embruten els carrers amb pintades o fan les seves necessitats fisiològiques, els trilers, els captaires i la prostitució a la via pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento