El mòbil es podrà utilitzar per votar al referèndum sobre la Diagonal de Barcelona

El mòbil es podrà utilitzar per votar al referèndum sobre la Diagonal de Barcelona

Reforma de la Diagonal.
Les opcions per reformar la Diagonal: la opció A és un bulevard (esquerra) i la B, una rambla (dreta). (Ajuntament de Barcelona.)
Ampliar
  • Hi haurà més d'un centenar d'urnes.
  • Es podrà participar per Internet.
  • L'avinguda tindrà fins a quatre línies de tramvia.

Per primer cop al món en una consulta ciutadana es podrà participar en una votació (la reforma de la Diagonal) usant la clau d’una entitat bancària o una clau rebuda directament al telèfon mòbil. Aquesta tecnologia es va presentar dimarts juntament amb el projecte de referèndum, previst entre el 10 i el 16 de maig. Hi podran votar 1.415.065 barcelonins majors de 16 anys.

Hi podran votar 1.415.065 barcelonins majors de 16 anysEl web www.bcn.cat/diagonal permetrà el vot on line entre aquestes dates mitjançant les claus d’accés dels clients als portals del Banc Sabadell, BBVA, Caixa Catalunya i La Caixa i de les universitats UB, UOC, UPC i UPF. Igualment, els ciutadans que vulguin votar per Internet poden sol·licitar rebre una clau via SMS al seu telèfon mòbil, autentificant així la seva identitat, atès que cada número va associat a un usuari.

Des de l’Ajuntament es va remarcar la seguretat del procés, malgrat que es pugui prestar a suplantacions de personalitat. Qui vulgui exercir el vot presencial ho podrà fer en 108 centres cívics, escoles i biblioteques.

D’aprovar-se l’obra, per la Diagonal passaran 4 línies de tramvia, amb una freqüència d’un cada tres minuts. CiU va denunciar que el consistori no informa que es pot votar en contra de la reforma.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/676956/0/mobil/referendum/diagonal/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios