Els veïns eviten els Mossos i tornen a tallar la Ronda

Uns 800 detractors de la narcosala de la Vall d’Hebron eludeixen la vigilància dels agents antiavalots. Interior obre expedients sancionadors.
Els veïns en el moment que superaven anit el cordó policial que volia impedir el tall a la Ronda.
Els veïns en el moment que superaven anit el cordó policial que volia impedir el tall a la Ronda.
Hugo Fernández
Els veïns en el moment que superaven anit el cordó policial que volia impedir el tall a la Ronda.
Uns 800 manifestants van tornar a tallar ahir –ja sumen 22 vegades– la Ronda de Dalt, per protestar contra la instal·lació de la sala de venopunció a la Vall d’Hebron. En aquesta ocasió, van aconseguir evitar la vigilància d’uns 189 efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

Tot i que els antidisturbis de la Policia autonòmica estaven desplegats pels punts on es podia accedir a la Ronda de Dalt i els havien barrat amb tanques, un grup de veïns es van poder escapolir i entrar a la via, tallant els dos carrils de la circulació durant més de 25 minuts.

Expedients oberts

Només quan els manifestants van fer l’intent d’anar en direcció al Llobregat, amb intenció de tallar el metro, es van produir els únics incidents destacables, que no van passar d’empentes entre policies i alguns veïns.

El Departament d’Interior de la Generalitat va notificar ahir als representants de les entitats veïnals que promouen les manifestacions que els han obert expedient per les manifestacions sense permís, com la d’ahir. «Si no ens permeten que ens manifestem, anirem a perseguir els polítics on calgui», deia Patro Alonso, una de les veïnes que encapçalava la nombrosa comitiva.

Paral·lelament, unes 100 persones es van manifestar a la plaça Sant Jaume a favor de la instal·lació de les narcosales i van demanar «comprensió» als veïns contraris. A l’acte, hi va assistir Imma Mayol, presidenta de l’Agència de Salut Pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento