Els pares tindran 1,5 milions en ajuts per la Setmana Blanca i les d'estiu

  • Des de demà es pot demanar la subvenció.
  • Per a activitats extraescolars i els llibres, entre d'altres.
  • Els tràmits se simplifiquen.

Els pares disposaran d’almenys 1.472.000 euros en ajuts per cobrir la Setmana Blanca del febrer del 2011 i les dues d’estiu en què es poden obrir els patis escolars. A partir de dimarts es poden demanar 17 de les 24 subvencions diferents que el Departament d’Educació ofereix per al curs 2010-11.

En total són 51.668.597 euros (dos milions més que el curs actual, que han arribat a 724.460 alumnes). No s’hi inclouen les de la ciutat de Barcelona (acollida matinal o escoles obertes, per exemple). Hi ha tres convocatòries per a aquestes partides: la que comença demà, fins al 8 d’abril; la del juliol (de l’1 al 15) i la de l’octubre (de l’1 al 29).

Serà en aquesta darrera convocatòria quan es podrà demanar la subvenció per a la Setmana Blanca. Fonts d’Educació han assegurat que ningú no "es quedarà sense diners". En aquest curs han quedat vacants 600.000 euros per poder obrir patis al juny i al setembre. Els pares i els ajuntaments podran demanar per Internet 14 de les 24 línies d’ajut. S’exigiran menys documents i s’escurçaran els terminis de resolució.

A més dels patis, entre les convocatòries que s’obren dilluns, hi ha la reutilització de llibres de text i material curricular (11,7 milions d’euros) per fomentar les activitats extraescolars (3,4 milions per als ajuntaments i les associacions), per a l’escolarització de nens de 0 a 3 anys de les famílies amb més problemes econòmics (5,1 milions d’euros) o per a pràctiques a d’altres països (0,8 milions).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento