Posen quatre pediatres al CAP de La Marina per l’alta demanda

Posen quatre pediatres al CAP de La Marina per l’alta demanda

La població infantil a la Zona Franca suma 5.210 nens. El servei començarà a funcionar el proper 12 de desembre.
A partir del proper 12 de desembre, el CAP de La Marina comptarà amb quatre pediatres per atendre a nens i nenes d’entre 0 i 14 anys.

Inaugurat el passat juliol, aquest ambulatori dóna servei al barri Zona Franca-La Marina, conjuntament amb el CAP Dr. Carles Riba. Ambdós comparteixen el mateix equip d’atenció primària, que compta amb un total de 22 metges de família.

La població infantil suma 5.210 nens i nenes que, fins ara, només es podien visitar al centre del carrer Foc amb un equip de sis pediatres. Els propis metges han valorat com repartir-se. «La major part dels infants viuen més a prop de La Marina, per això quatre dels sis pediatres que tenim es desplaçaran en breu a aquest nou centre», va explicar ahir a 20 minutos Rosario Hernández, directora de l’equip mèdic.

Política d’apropament

Aquest «apropament» del servei de pediatria és «necessari a un barri tan gran per donar més facilitat a l’usuari», apunta. Els pediatres quedaran repartits: quatre al CAP La Marina i dos al CAP Dr. Carles Riba, donant servei de dilluns a divendres matins i tardes; els dissabtes, un pediatra atendrà els usuaris únicament al Carles Riba de 9 a 17 hores.

Segons l’Institut Català de la Salut, la ràtio de nens per pediatra no ha de superar els 1.200, xifra que està dins dels paràmetres d’aquests dos centres que donen resposta a la població d’entre la plaça Cerdà i la Ronda Litoral, i des de la Fira fins a Montjuïc (un pediatra per cada 868 nens).

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/63788/0/pediatres/CAP/Marina/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios