Els nous trens de les Línies 2 i 5 del metro els han fet sense retrovisor

Els nous trens de les Línies 2 i 5 del metro els han fet sense retrovisor

Els nous trens de les Línies 2 i 5 del metro els han fet sense retrovisor
Una andana amb mirall i circuit tancat de televisió, ahir. (Jordi Soteras)
Ampliar
TMB sosté que ja hi ha videocàmeres i miralls a les estacions. Els conductors diuen que han estat dos mesos sense veure les portes.
Els nous trens de les Línies 2 i 5 del metro i els que s’incorporaran també a la Línia 4 els han fet sense retrovisors per als conductors. Els treballadors, segons van revelar ahir fonts dels sindicats, van estar a punt de provocar una aturada del servei i interrompre’l a totes les línies si no es posava solució a la manca de visibilitat dels contuctors, que no podien veure les portes.

Segons CGT, els xofers de la Línia 5 van estar dos mesos tancant les portes dels trens nous «sense tenir visibilitat». Prova d’això, diuen, «és la immediata instal·lació de miralls retrovisors a les andanes» davant l’amenaça d’aturada del servei.

Per poder gaudir de total visió, bé a través de miralls o bé de les videocàmeres de circuit tancat, els trens han reprogramat la seva aturada a les estacions on hi circulen els nous combois «retardant la parada un metre i mig» per poder tenir visibilitat de les portes d’entrada a través dels miralls instal·lats a les andanes, segons representants de la CGT.

Càmeres amb retard

Sobre les càmeres instal·lades als laterals dels trens i que permeten visualitzar el tancament de les portes, TMB manté que es poden controlar des de la cabina del conductor i del centre de control. En canvi, els sindicats afirmen que la imatge arriba amb dos o tres segons de retard . Tot i així, tots coincideixen a lloar els nou sistema de seguretat a les portes, que evita colpejar a qui es queda enmig.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/63785/0/trens/metro/retrovisor/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios