L’augment de divorcis i de famílies amb un pare dispara la pobresa

El risc d’un increment de nuclis familiars pobres és més alt a Catalunya amb la nova llei que facilita les separacions.
El risc de pobresa ha augmentat considerablement a Catalunya, segons va informar ahir la consellera de Benestar i Família, Anna Simó.

Les raons d’aquest increment són, en gran mesura, el major nombre de famílies monoparentals que resulta de l’augment de separacions, que a Catalunya supera la mitjana europea (el 30% de famílies que actualment són monoparentals no ho eren l’any anterior).

Aquestes i d’altres dades serviran al departament de Benestar i Família i al Consorci Institut d’Infància i Món Urbà per realitzar un estudi evolutiu a 3.000 adolescents (nascuts entre 1990 i 1993) de 80 escoles de tot Catalunya. Amb aquest informe, segons va dir Simó, «serà possible fer polítiques socials més eficaces».

Pobresa i fracàs escolar

Segons Lluís Flaquer, director de l’estudi, «les famílies més pobres i amb més risc de patir pobresa són les monoparentals» i, a més, «el número de divorcis augmentarà amb la nova llei».

Aquesta situació afecta sobretot als menors, ja que «un factor important d’abandó escolar és la pobresa infantil». Les taxes d’abandó són més elevades que la mitjana europea i no disminueixen.

Polítiques socials «mal orientades»

Segons Lluís Flaquer, les polítiques socials que es duen a terme arreu d’Espanya tenen una «eficàcia limitada» i ha afegit que «estan mal orientades, ja que es dirigeixen més als adults que als infants». Segons les dades presentades, només un 13% dels infants que reben ajudes monetàries de l’Estat poden sortir de la pobresa, mentre que a països com Suècia, la xifra augmenta fins al 75%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento