Els solters i separats fan gala de millor salut que els casats

  • El 30% dels que viuen en parella creuen que no estan sans.
  • L'activitat física, el nivell socioeconòmic, els estudis i la feina són factors que hi influeixen.

Els barcelonins solters, separats i divorciats presumeixen de tenir una salut millor que els casats. Ho han deixat reflectit en l’estudi La percepció subjectiva de l’estat de la salut a la província de Barcelona, fet públic per la Diputació.

sUn 13,4% dels solters creu que la seva salut és regular, dolenta o molt dolenta, davant el 30,3% dels casats (o que viuen en parella), que considera que no és bona. Dit d’altra manera, sols un 13,9% dels casats es considera en un estat molt bo d’energia, pel 29,1% dels solters.

Els divorciats se situen enmig dels dos col·lectius, amb un 26%. Diferent és la situació dels vidus, que arrosseguen problemes en un 60,7%. L’enquesta trenca el tòpic que els casats estan més sans. "Molts solters no viuen sols, sinó amb els pares, de manera que no tenen els problemes que pateixen els que s’independitzen i estan sols", ha afirmat la cap de Salut Pública de l’ens provincial, Catalina Chamorro.

Les variables que més influeixen en la percepció de la salut són: activitat física, nivell socioeconòmic, nivell d’estudis o condicions laborals. Tant aquest estudi com d’altres de l’Agència de Salut Pública de Barcelona asseguren que la convivència (amb els pares, companys o cònjuge) és un factor que protegeix físicament i mental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento