La venda il·legal de cotxes s’ubica fora de l’àrea verda

Els venedors busquen pàrquings gratuïts i gratifiquen veïns que els informen d’on trobar-los. L’activitat s’ha traslladat de Sants als carrers de Sant Andreu.
A Sant Andreu, l’espai de l’estació de Renfe està ple de vehicles en oferta.
A Sant Andreu, l’espai de l’estació de Renfe està ple de vehicles en oferta.
E. V.
A Sant Andreu, l’espai de l’estació de Renfe està ple de vehicles en oferta.
Des d’ahir, Sants i Les Corts són àrea verda i tenen ampliada la blava. Això ha obligat els venedors de vehicles que ocupaven places a traslladar-se a altres indrets sense pàrquings de pagament, tot i que encara hi queden cotxes de desafien la sanció.

És il·lícit posar a la venda un vehicle a la via pública. És prohibit ocupar una plaça d’estacionament més de vuit dies. Les xarxes de venda de vehicles al carrer s’han desplaçat on encara no ha arribat la regulació de l’estacionament. A Sant Andreu, davant l’estació de Renfe, a un aparcament en teoria habilitat pels usuaris del tren, una quinzena de vehicles esperen el comprador que s’interessi pels cridaners rètols col·locats a les finestretes.

Els veïns estan farts perquè «els cotxes foranis ens fan anar a aparcar a la zona blava», afirma Pere Sànchez, resident a la Meridiana. «Si els anuncien és perquè es venen» explica un vigilant de l’àrea blava, que certifica el moviment diari de vehicles i «venedors mostrant el cotxe als que han trucat per telèfon» amb el coneixement de la Guàrdia Urbana.

Digue’ns

... on hi ha cotxes a la venda a la via pública.

Explica’ns-ho a...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O a www.20minutos.es

Vint euros per buscar lloc

«Jo només tinc quatre cotxes en venda» explicava ahir José Antonio. Diu que s’ho va plantejar com a inversió després de veure l’èxit dels venedors professionals. També explica que no pot competir amb les grans xarxes de Sants o Les Corts, «que ara ens comencen a ocupar les places». La forma de fer-se amb els aparcaments és més senzilla del que sembla: «Hi ha un grup de jubilats amb cotxe que guanyen vint euros si ocupen una plaça lliure i la cedeixen als venedors».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento