Núria Parlón: "Necessitem recuperar la il·lusió de la ciutadania"

Núria Parlón, nova alcaldessa de Santa Coloma.
Núria Parlón, nova alcaldessa de Santa Coloma.
HUGO FERNÁNDEZ
Núria Parlón, nova alcaldessa de Santa Coloma.

Entre els quadres que Núria Parlón s’ha portat de casa per decorar el despatx de regidora, n’hi ha una rèplica de La Gioconda, una dona enigmàtica. Ella, per a molts, també és un misteri, de moment, coma nova alcaldessa.

Per això, la primera pregunta no és meva, sinó de l’Olga, la nostra secretària de redacció, que és veïna de Santa Coloma. Li amoïna la falta de guarderies, l’aparcament, les voreres estretes, la saturació dels serveis mèdics o l’atenció a la gent gran. I vol saber quins són els seus plans.

Vull treballar amb rigor, d’acord amb el Pla d’Actuació Municipal, que s’ha de dur endavant. Cal fonamentar-lo en les necessitats que els ciutadans expressen, com l’Olga, a través dels canals de participació. Hi ha un aspecte fonamental en aquesta nova etapa: necessitem recuperar la il·lusió de la ciutadania.

Com?

Hem de treballar escoltantlos, però partint de la realitat del municipi, perquè les competències són les que són.Hem de fer que aquestes competències les complim al servei del ciutadà. I allà on no en tenim, hem de fer, juntament amb la ciutadania, la pressió necessària per tal que arribin els serveis.

Ha parlat de «recuperar la dignitat». S’ha perdut?

En els moments difícils que hem passat s’ha donat una sensació de desencís. Part de la responsabilitat que tindrem és treballar des del’autocrítica, però també amb la voluntat de millorar. Hem de recuperar l’orgull de la ciutat i dels ciutadans. Un se sent orgullós quan té institucions amb què se sent recolzat.

Té el suport del PSC i del president, José Montilla, però, i els veïns? Sobretot aquells que es van manifestar amb pancartes i xoriços.

La ciutadania sempre ha tingut una actitud de treballar plegats amb l’Ajuntament pels reptes. Amb totes les entitats que estiguin disposades a treballar en aquesta direcció estaré a la seva disposició. Per a tots els que vulguin entrar en aquest joc, amb diàleg i respecte mutu, hi seré. I els demano el mateix: respecte.

Seguirà havent-hi llibres i ordinadors gratis per als nens?

Fer unavaloració ara és molt prematur. La política de l’Ajuntament sempre ha estat reforçar l’estat de benestar. Ha de ser una prioritat.

El mateix passa amb projectes urbanístics com el Mercat del Fondo o el Cúbics?

Tenim una situació de dificultat que ens ha dut a haver de fer un replantejament i analitzar- los com s’estan executant. Sobre la marxa, esperem que tot això torni a la normalitat, que les previsions de serveis i infraestructures es puguin tirar endavant i que els ciutadans siguin copartíceps de com han de ser, responent a les seves necessitats.

Diuen que, més que per a alcaldessa, es prepara per ser candidata a les eleccions.

Tinc encarregada la tasca d’alcaldessa durant els propers 20 mesos.Vull fer una bona feina per SantaColoma.

Ha portat l’àrea de Ciutadania, ha nascut i viu a Santa Coloma. Això l’ajudarà?

Sí, conec bé SantaColoma, la seva realitat. He anat a escola aquí, compro aquí, conec les inquietuds dels ciutadans.

Quines són?

Moltes tenen a veure amb la situació econòmica. La inseguretat per l’atur, la dificultat per accedir a serveis bàsics... Cal treballar amb compromís cívic.

És bo ser poc coneguda?

Tens l’avantatge que la gent et pugui conèixer i no es facin estereotips previs.

Té 35 anys, els mateixos que Manuela de Madre quan va accedir a l’alcaldia.

Qualsevol ciutadà té molt bon record de la seva feina. Jo tinc il·lusió, empenta i el meu estil i forma de fer.

I què pensa de l’últim alcalde, Bartomeu Muñoz?

Jo no sóc un jutge. Emetre judicis seria un error. No em toca fer valoracions morals. Des de la presumpció d’innocència, hem d’esperar que la justícia prengui les seves decisions i mirar cap al futur.

Tindrà una línia continuïsta?

Un estil renovador.

Vostè és politòloga. Com valora les mesures del Govern contra la corrupció i la desafecció amb la classe política?

Els partits hem de pactar la millora i regeneració del sistema democràtic, millorantne la trasparència i els mecanismes d’informació. És un exercici molt sa. És fonamental que contínuament es faci.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento