L'incivisme i la inseguretat empitjoren a Barcelona

  • Un 25% se sent menys segur que fa un any per la crisi.
  • I un 26% creu que la convivència recula.
  • Una quarta part ha patit un delicte durant l'últim any.

Un 25,5% dels barcelonins pensa que la seguretat ha empitjorat a la ciutat durant el darrer any, davant el 15,8% que pensa que ha millorat. Tot i això, la majoria (el 52,2%) pensa que està igual. Amb tot, l’urbs obté un aprovat (5,7).

Que hi hagi una quarta part de veïns que es consideren menys segurs es podria explicar, entre d’altres, «per la crisi i la inseguretat personal, que també hi compten», segons la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp.

Una cosa semblant passa amb l’incivisme. La majoria (53,6%) sosté que les coses estan ara igual. Ara bé, entre els qui adverteixen canvis, els pessimistes_(26,3%) dupliquen els optimistes (12,3%).

L’Enquesta de Victimització del 2009, elaborada entre el gener i l’abril d’enguany, assegura que els barcelonins se senten més segurs al seu barri que a la resta de la ciutat. Exemples: puntuen amb tres i cinc dècimes més el civisme i la seguretat al seu barri que a la resta de la capital.

Ciutat Vella n’és l’excepció. Els seus habitants són els únics que creuen que fora del seu districte hi ha més seguretat que a prop de casa seva. Un de cada quatre veïns (20,1%) assegura que va patir almenys un delicte durant l’any 2008. Gràcia, Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi són els districtes amb el major índex de victimització.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento