La reforma de la llera del Besòs rep el darrer impuls

  • Hi ha obres de millora al Bon Pastor i a Baró de Viver.
  • Culminaran la regeneració entorn del riu.
  • Amb passarel·les, l'eliminació de barreres i amb més equipaments.

Els barris del Bon Pastor i Baró de Viver rebran una injecció econòmica de 17,25 milions per regenerar-los els propers anys. Amb aquesta inversió a Barcelona, producte de la Llei de Barris, es completarà la rehabilitació de la trama urbana a tots dos costats del riu Besòs, una de les zones més poblades i amb un desenvolupament urbanístic més irregular de Catalunya.

Al Bon Pastor i Baró de Vier s'instal·laran passarel·les sobre el Besòs, les lleres es convertiran en corredors verds i més endavant es reagruparan les naus industrials del polígon que separa tots dos barris.

Carrers i places com Cresques, Santa Coloma, Baró de Viver o Tucumán-Quito volen esdevenir eixos cívics; s'hi rehabilitaran elements comuns d'habitatges, milloraran els seus equipaments i s'hi farà un centre cívic i un casal per a la gent gran, així com altres accions socials.

Els 11 projectes agraciats en les sis convocatòries de la Llei permetran, quan estiguin enllestits, pentinar els marges del Besòs des de Montcada fins a Sant Adrià, amb una inversió de175 milions d'euros. Són: la Ribera i Can Sant Joan de Montcada; Ciutat Meridiana-Torre Baró, Roquetes, Trinitat Vella, Baró de Viver-Bon Pastor, Maresme-Besòs a Barcelona; Barris Centrals de Santa Coloma; Sant Roc-Artigas-el Remei de Badalona, Serra d'en Mena (Badalona i Santa Coloma) i Sant Adrià Nord.

El secretari de Planificació, Oriol Nel•lo, va destacar que les altres dues zones amb major transformació en aquest temps han estat el Baix Llobregat (Martorell, Sant Vicenç, Viladecans, el Prat, Esplugues o Cornellà) i Osona (Vic, Centelles, Manlleu o Torelló).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento