Perilla la feina de 82.000 empleats afectats per ERO acordats a Catalunya

  • La majoria són d'empreses de menys de 50 treballadors.
  • Els perjudicats pels 2.000 expedients superen els dels darrers 5 anys.
  • I s'espera una tardor pitjor.

Una part destacada dels 82.000 treballadors afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) temporals acordats a Catalunya des de l'octubre passat podrien quedar-se sense feina definitivament a la tardor si la situació econòmica no millora.

És una aportació de liquiditat molt superior a la feta per la Generalitat o l'Estat

«Per intuïció, perquè no hi ha liquiditat a les empreses, perquè no hi arriben tants turistes a l'estiu o pel repunt de la conflictivitat al juny i al juliol, creiem que no hi haurà recuperació al setembre», va lamentar ahir Camil Ros, dePolítica Sindical d'UGT.

Aquesta «bomba de rellotgeria», segons UGT, podria esclatar a la tardor. Aquests desocupats temporals s'afegirien al mig milió ja existent. En conjunt i en el que portem d'any, ja s'han presentat 2.073 ERO a Catalunya. Els 80.346 empleats afectats corresponen, en la seva majoria (79%), a empreses de menys de 50 treballadors.

La majoria de perjudicats per aquests ERO deixen la feina temporalment, amb una mitjana de 77 dies. La xifra és equivalent a la dels darrers cinc anys (2004-08) sumats. En total, són 1.802 empreses les que han presentat un ERO, de manera que, segons càlculs del sindicat UGT, les companyies catalanes que els han presentat s'han estalviat 545 milions d'euros en nòmines o Seguretat Social. «És una aportació de liquiditat molt superior a la feta per la Generalitat o l'Estat», va revelar Ros, que va reclamar més recursos per a formació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento