John Fogerty, llegenda viva

  • Salda un deute de 40 anys sense trepitjar un escenari espanyol.
  • Va ser la cara visible de la banda de rock Creedence Clearwater Revival.
John Fogerty.
John Fogerty.
ARCHIVO
John Fogerty.

La seva aportació a la música americana és, des de fa quatre dècades, imprescindible. John Fogerty, malgrat aquest currículum que mareja, mai no havia actuat al nostre país. Avui arregla aquest deute històric amb el seu públic espanyol amb una primera actuació al Palau Sant Jordi Club. El 2007 va publicar Revival, en què va demostrar el seu gran estat de forma com a veterà de guitarra.

La gira coincideix amb el 40è aniversari de la banda que va liderar i que el va empènyer a ser llegenda viva de la música, la Creedence. Per desig personal de l'artista, Fogerty actuarà a Espanya a festivals consolidats i especialitzats, com és el cas del Festival de la Guitarra de Còrdova o el de Jazz de San Javier, a Múrcia, a més de les parades fixes de Madrid i Barcelona.

John Cameron Fogerty és fill de Berkeley, Califòrnia, on va néixer el maig de l'any 1945. Ara compta, doncs, amb 63 anys. El guitarrista va ser el líder de la banda de rock Creedence Clearwater Revival.

A més del guitarra principal, va ser-ne el compositor i vocalista. Els entesos veuen en Fogerty un dels 100 millors guitarristes de tota la història. La revista Rolling Stone el va col·locar al número 40 d'aquest llistat. Tom Fogerty, el germà de John, ja desaparegut, també va ser guitarra de la Creedence fins al 1971.

La banda es va dissoldre el 1972, deixant per a la posteritat els temes rockers Proud Mary, Have you ever seen the Rain o Fortunate son. Des de llavors, Fogerty va engegar una carrera en solitari amb composicions pròpies i noves que encara no ha abandonat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento