Camp de batalla de la barbarie

  • Dues dones marcades per guerres internes i externes s'ajudaran.
  • Per a reconstruir les seves identitats en la nova obra de la Nau Ivanow.
Les actrius Berta Errando i Laia Martí (esquerra).
Les actrius Berta Errando i Laia Martí (esquerra).
ARCHIVO
Les actrius Berta Errando i Laia Martí (esquerra).

La dona com a camp de batalla, obra original de Matéï Visniec, l'adopta el director d'escena barceloní Juan Carlos Martel Bayod (God is a DJ; L'olor sota la pell;Push-Up 1-3) i la posa avui en escena a la Nau Ivanow, del carrer d'Hondures.

La proposta escènica, de molta intensitat emotiva, gira a l'entorn de dues dones amb drames personals propis que es troben, ferides en les seves respectives ànimes, enmig de la guerra que va assolar els Balcans a la dècada dels anys noranta. Dora i Kate es coneixen en una residència.La primera va ser violada durant la contesa.

La segona, Kate, és una psicòloga nord-americana desestabilitzada emocionalment després d'haver-se dedicat a excavar foses comunes. Ambues aprendran plegades a superar el terror i la barbàrie.

El romanès Matéï Visniec (1956) treballa en l'actualitat com a periodista per a Radio France. Un fet polític del seu país el va marcar profundament durant la infància i per al futur com a creador: la tragèdia de la col·lectivització forçada. L'alegria del circ que veia de petit el va apropar, en canvi, a l'optimisme, igualment present al món de l'espectacle.

* Hondures, 28-30. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu: 18 euros. Més informació a www.factorfei.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento