Es triplica el nombre de catalans sense ingressos

  • Acció Social rep una allau de sol·licituds.
  • Per rebre la renda mínima d'inserció en el primer trimestre.
  • 86.292 aturats, la majoria de Barcelona, no cobren res.

En només un trimestre, el nombre de catalans que han demanat la renda mínima d´inserció s´ha multiplicat per tres. Aquest ajut només es pot sol·licitar si l´afectat no té gairebé ingressos. Per exemple, una persona sola no pot cobrar més de 410,02 euros mensuals.

Hi ha unes 50.000 famílies en què els dos progenitors o els adults han deixat de rebre la prestació d´atur

La xifra la va donar ahir la consellera d´Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que considera que el pitjor no ha arribat. Pronostica que la xifra creixerà encara més els propers mesos. Primer perquè els que ara cobren la prestació per desocupació l´aniran perdent perquè tenen una durada limitada (màxim de dos anys). Segon, perquè el nombre d´aturats es preveu que creixerà més, vist que no es generarà ocupació neta, com a mínim, fins al 2011.

«Hi ha unes 50.000 famílies en què els dos progenitors o els adults han deixat de rebre la prestació d´atur. Per tant, és en aquestes famílies on s´ha de fer un treball de suport extraordinari», va declarar Capdevila a Catalunya Ràdio.

Si es manté la proporcionalitat, la xifra de perceptors es dispararà
Caldrà veure quines d´aquestes demandes acaben en ajuts finalment.
Una comissió ho dictaminarà. Si es manté la proporcionalitat, la xifra de perceptors es dispararà. En tot el 2008 hi va haver 31.691 beneficiats de 13.703 famílies diferents (+9%). La partida té un cost de 76,3 milions d´habitants.

Les darreres dades del Ministeri de Treball assenyalen que a Catalunya hi ha un 18% d´aturats que no perceben cap prestació d´atur. Dit d´una altra manera, 86.292 dels 479.487 parats no cobren. Un any enrere, amb 290.912 persones sense feina, n´hi havia 235.130 sense ingressos. Per demarcacions,
Girona és la que major proporció té de desocupats que cobren (95%), davant el 79% de la província de
Barcelona.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento