Lloguen pisos adaptats als ingressos de cada inquilí

  • Els primers 45 habitatges per a joves se sortejaran el juliol.
  • El llogater només pagarà una mensualitat equivalent al 30% del sou.

Alguna notícia bona ha de comportar la crisi. I per a uns quants joves privilegiats ara s'obre la possibilitat de llogar un pis nou al preu que fixin ells mateixos. Es tracta d'una nova modalitat d'arrendament, l'anomenat «lloguer just», que l'Obra Social de Caixa Catalunya ha posat en marxa i per la qual el cost del lloguer es fixa en funció de les rendes dels sol·licitants.

De moment, i en un primer sorteig que es farà el juliol, seran 45 pisos de nova construcció els que es llogaran a joves d'entre 26 i 35 anys a un cost inferior que els pisos protegits i, evidentment, molt per sota del preu de mercat.

Cada sol·licitant pot optar a tres pisos, que se sortejaran el 7 de juliol. En cas de ser famílies monoparentals compten amb 3 punts extra, els clients de Caixa de Catalunya comptaran amb un punt de més.

El programa de l'Obra Social inclou 45 pisos, 30 d'ells dins de Catalunya i la resta distribuïts a Madrid, València, Andalusia, Castella La Manxa i Múrcia. Segons va aclarir ahir el seu director, Miquel Perdiguer, l'any vinent se'n podrien sortejar més, i, probablement, dins de Barcelona ciutat. Per a una família monoparental, un pis de 62 m2 a Granollers que costaria 670 euros al mes, aplicant el «lloguer just» costaria 300 euros, un 45% menys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento