Els homes són majoria per primer cop a 10 dels 73 barris de Barcelona

  • Les dones encara predominen a la major part de la ciutat.
  • El creixement de la immigració masculina fa que ells ja siguin més a zones com el Raval o el Gòtic.

La ciutat ja no és sols cosa d'elles. Tot i que a Barcelona hi ha 78.300 dones més que homes, actualment, ja hi ha 10 barris del total de 73 en què la població masculina guanya a la femenina. El 2007 n'eren set. La migració està capgirant les tornes i ja hi ha zones on s'ha trencat la preeminença de dones. Així, el barri Gòtic concentra ja un 55,4% d'homes (n'hi ha 13.565), segons dades del Padró Municipal d'Habitants del 2008. L'any anterior la proporció era, fins i tot, superior, d'un 54,9% d'homes.

Els dos darrers anys, el Raval ha superat també el 54% d'homes (n'hi ha 26.080). Demògrafs consultats ahir per 20 minutos apunten el fet migratori com el principal motiu pel qual es trenca la tendència habitual de superiotitat de dones a la ciutat.

I és que el barri xino té una incidència de «migració d'origen musulmà que es caracteritza per una majoria abrumadora d'homes», tal com apuntava el professor de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, Joan Tort.

A l'altre extrem, els barris que agrupen un major nombre de dones són, per aquest ordre, Montbau (55,4% de dones), Sant Gervasi (55%) i l'Eixample (54,6%). Unes zones on la darrera onada d'immigració gairebé no ha tingut incidència.

«No tenen un paper de barri de migració», confirmava Tort, i apuntava que aquest és el comportament global de la ciutat (predomini de les dones), seguint la lògica europea, basada en una major esperança de vida femenina. La majoria masculina es fa notar també en barris com el Besòs i el Maresme, el Bon Pastor, Ciutat Meridiana i la Marina del Prat Vermell.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento