Empresonen un pare separat a l’atur per no pagar la pensió a la filla

  • Haurà d'estar 19 mesos reclós a Can Brians II.
  • Va anar a veure actuar la nena a dos festivals de l'escola quan no li tocava.

Saturnino Mayo té 54 anys, cap feina, una filla que ja no el vol veure, una exdona i una pena de presó de 19 mesos. Tino, com l'anomenen els companys de l'Associació de Pares de Família Separats (APFS), de la qual va ser president a Catalunya fins al 2008, va ingressar a la presó de Can Brians II el passat dimarts per desobediència judicial. La jutgessa veu provat que va visitar la seva filla quan no li tocava i que no li va pagar la pensió d'aliments, de 300 euros, en reiterades ocasions.

Ara hem demanat l'indult i que el declarin insolvent

«Tino només podia veure  la seva filla dues hores a la setmana. El 2001, la nena tenia set anys i li va demanar que anés a veure-la al festival de l'escola. Ell ho va fer en la funció de Nadal i en la d'estiu, i la seva exdona el va denunciar», assegura a 20 minutos Juan Martos, actual president de l'APFS a Catalunya.

Tino va estar molts anys a l'atur i no va pagar la pensió. A l'octubre del 2007 va aconseguir una feina, només a mitja jornada, perquè té una lesió en el genoll. «Treballava en el sector de la construcció ajudant a un electricista a installar cables. Cobrava 600 euros i en donava 120 per a la pensió d'aliments», afirma l'advocada de l'associació, que porta el seu cas, Silvia Cuatrecasas. Aquests últims cinc mesos va tornar a quedar-se a l'atur i, com que rebia una prestació de només 300 euros, va deixar de pagar de nou.

És un delinqüent, un barrut i un morós, perquè només ha pagat la pensió una vegada

L'any passat, Tino va haver de pagar més de 18.000 euros per responsabilitat civil, diners que els seus companys de l'associació van reunir. Ara havia de plantar cara a 5.640 euros per interessos, però ja no va poder reunir-los. Si els hagués pogut pagar, podria haver fet treballs a la comunitat en comptes d'ingressar a la presó. «Ara hem demanat l'indult i que el declarin insolvent. Si li trobéssim una feina podrien concedir-li el tercer grau», afirma la lletrada.

L'altra part, en canvi, creu que l'estrany és que no hagi entrat a la presó abans. Pilar Mañé, advocada de l'exdona de Tino, assegura que «és un delinqüent, un barrut i un morós, perquè només ha pagat la pensió una vegada. Ja porto 13 anys darrere d'ell». L'Associació de Pares de Família Separats es manifestarà dijous, Dia del Pare, a Barcelona «vestits de presos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento