El ‘baby-boom’ obliga a fer 24 escoles per a 9.000 nens

  • Dues s'aixequen a la ciutat de Barcelona.
  • Trigaran entre un any i un any i mig a estar acabades.
  • La majoria de noves places són per a Infantil i Primària.
Vist l'increment continuat de naixements produïts a Catalunya els darrers anys, amb l'anomenat
baby-boom, el Govern català construirà 24 noves escoles, dues a la ciutat de Barcelona. Tenen un pressupost conjunt de 117,1 milions d'euros, s'hi encabiran més de
9.000 alumnes i la majoria estaran enllestides  en un període d'entre 12 i 18 mesos.

La novetat més important és l'edificació de dos instituts escola a Lloret i Masquefa, cadascú per a 690 alumnes. Aquest tipus de centres educatius integra les educacions Infantils, Primària i Secundària en el mateix edifici. És a dir, es podrà anar al mateix lloc entre els 3 i els 16 anys. Les 24 escoles són de nova construcció. Nou substituiran a antics centres. D'aquesta manera, Catalunya sumarà en realitat 15 centres als més de 3.000 que ja té.

«Continuem construint o fent grans ampliacions a 100 centres cada any», va declarar ahir el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que es va molestar notablement quan es va posar en dubte la qualitat dels collegis tancats per culpa de la ventada de dissabte.

A més dels dos instituts escola, hi haurà 16 escoles d'Infantil i Primària i sis instituts, que es faran a Begues, Barcelona (CEIP_Baixeres i IES_Pere IV), les Cabanyes, Pacs del Penedès, Masies de Voltregà, Manresa, Sant Vicenç de Castellet, Figueres, Maçanet, la Torre de Cabdella, Montferrer, Vilanova del Vallès, Tiana, Palafolls, Cardedeu, Vilalba, Bigues, la Riera de Gaià, Tarragona, la Fatarella i Terrassa.

Les noves aules tindran cabuda per a 9.080 alumnes: 5.600 d'Infantil i Primària (en aquest etapa s'obren 24 línies), 2.880 d'ESO (24 línies més) i 600 de Batxillerat (14 línies més). Les nou escoles que se substituiran tenen actualment 1.295 places i en guanyaran 705.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona crearà un campus a Tortosa. Costarà 15 milions d'euros i estarà acabat, com a molt tard, el 2013. Ara mateix els estudis a les Terres de l'Ebre s'imparteixen a l'Hospital Verge de la Cinta i a l'edifici Nou Betània.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento