Operació rescat per a la sarsuela

La corte del Faraón. (Foto: David Ruano)
La corte del Faraón. (Foto: David Ruano)
DAVID RUANO
La corte del Faraón. (Foto: David Ruano)

La sarsuela és un gènere més que vàlid per a Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé, els impulsors de la versió teatral de La Corte del Faraón, que es posa en escena a la sala Muntaner.

Dissabte passat l'espectacle va oferir una única funció al Festival Temporada Alta de Girona. Posteriorment, farà estada al Teatro de la Abadía de Madrid en versió en castellà.

La Corte del Faraón és el primer muntatge de la seva companyia conjunta La Reina de la Nit, tot just estrenada, i és la segona sarsuela que Albertí i Cunillé munten per a l'escena teatral.

El règim franquista va apropiar-se de la sarsuela durant 40 anys i aquesta relació va afectar la imatge d'un gènere d'un "patrimoni musical extraordinari", en opinió d'Albertí.

Teatre dins del teatre

La música la interpreta el mateix actor i director al piano en directe, mentre que la resta d'actors fan servir unes trompetes de joguina com a comparsa.

Les tres parts de l'espectacle parodien altres tres estils musicals. Al començament, rebrà les crítiques la música de Verdi; en segon lloc, el gènere bíblic, i en la tercera i última el flamenquisme.

La sarsuela és una versió lliure de la peça del valencià Vicent Lleó, amb llibret de Guillermo Perrín i Miguel de Palacios.

Els actors i cantants són Lurdes Barba, Jordi Collet, Montse Esteve, Roberto G. Alonso, Oriol Genís, Lina Lambert i Xavier Pujolrás.

L'obra empra l'estructura del teatre dins del teatre i parla de la creació d'una companyia, de com es fa teatre i de la sarsuela.

El duo Cunillé-Albertí va estrenar al Teatre Lliure l'any passat El dúo de la africana, guardonat com a millor espectacle musical per la crítica.

* Sala Muntaner. Muntaner, 4. A partir de les 21.00 hores. Preu: 15 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento