Montilla veu inajornable i de llei que Catalunya millori el finançament

  • Dos anys del govern d´Entesa de PSC, ERC i ICV.
  • El president de CiU, Artur Mas, va qualificar de «fluixa» la seva acció.

El president de la Generalitat, José Montilla, va advertir ahir a l´estat que no seria «intelligent, ni pràctic, ni convenient» que acabi l´any sense que Catalunya tingui un finançament nou. Per a Montilla, no es poden fer comptes que si Catalunya rep més diners, llavors perd Espanya.

En el seu balanç pels dos anys del Govern d´Entesa, Montilla va alertar que liderarà una resposta unitària si el Tribunal Constitucional retalla l´Estatut. Tot i això, destaca que no caurà «en la trampa de proposar al poble de Catalunya horitzons improbables i camins inviables». Llavors caldria «realisme polític per ser eficaços en la seva defensa i en l´aprofitament al màxim de les eines que disposem».

El segon tripartit venç el se equador en un context advers: crisi financera i econòmica i a l´espera del traspàs de Rodalies, la gestió de l´aeroport del Prat i sobretot el nou sistema de finançament. El Govern també exhibeix avenços en en el camp social i el compromís de l´Estat d´augmentar les inversions en infraestructures, segons estableix la
disposició addicional tercera de l´Estatut. També s´ha posat en marxa la restricció de velocitat en l´àrea metropolitana.

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, va qualificar de «fluixa» l´acció del PSC, ERC_i ICV-EUiA, partits als que va acusar de «centrifugar» les seves responsabilitats. Mas va aprofitar per eregir-se com a alternativa amb la seva Casa Gran del Catalanisme. Per la seva banda, el president d´ICV, Joan Saura, va urgir als socis de govern a actualitzar el pacte de Govern, sense el finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento