Uns gossos de dècada i mitja

Gossos celebren 15 anys de carrera dins del rock en català, un moviment que, com ells, ha passat per canvis i evolucions. La banda va participar al Popkomm de Berlín recentment.

L'estiu de 1993 sorgia de l'eclosió del rock en català una banda de Manresa que destacava per interpretar temes vocals sense bateria.

Eren els germans Roger i Oriol Farré i el vocalista Natxo Tarrés més Juanjo Muñoz. El 1994 van editar el primer disc Gossos, als que van seguir els àlbums En privat, Mandala i Directament, l'últim gravat en directe al Teatre Conservatori de Manresa.

Tampoc van escapar, com va passar amb els Sopa de Cabra, a la provatura d'intentar entrar al mercat espanyol. Amb aquesta intenció van editar l'any 2000 el disc De viaje, que no va recollir els fruits esperats. Al treball, de nou en català, Cares, van tenir la col·laboració del cantautor madrileny Javier Álvarez.

L'any 2002 va suposar la inclusió d'un instrument del qual havien prescindit fins al moment, la bateria. Per a això van incorporar a la banda el músic Santi Serratosa. El so resultant es va posar de manifest als enregistraments més recents El Jardí del Temps (2003) i 8 (2005).

Oxigen, el darrer, és el seu disc de maduresa.

*Espacio Movistar. Pasqual i Vila, s/n. Avui a partir de les 22.00 hores. Preu: 18 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento