Set blocs dels pisos del macrosorteig per a joves encara estan buits

Un any i vuit mesos després del macrosorteig dels pisos de protecció anunciat a bombo i plateret, abans de les eleccions municipals i al que es van presentar 54.800 barcelonins, set promocions no han estat encara atorgades, fet que suposa que centenars d´agraciats encara no tenen les claus del seu nou habitatge. L´Ajuntament de Barcelona assegura a

20 minutos que «s´entregaran en els pròxims dies», tot i que no s´ha volgut concretar una data. El fet és que l´Administració s´havia compromès a atorgar els habitatges protegits «el
primer semestre del 2008» com a data límit. Un termini que s´està incomplint des del juliol passat.

«Les empreses responsables de les promocions s´estan desentenent totalment», denunciava una de les afectades, Raquel López. «Si ja és inconcebible que l´obra s´hagi retardat tant, molt pitjor és que no sapiguem res, amb la qual cosa és totalment impossible fer plans».

El fet és que de les 25 promocions sortejades, gairebé totes estan construïdes i, segons l´Ajuntament, a finals d´any estaran totes enllestides. Ara, hi ha edificis buits amb pisos sense atorgar.

Nyaps als apartaments

Però els que ja gaudeixen del pis, encara que tard, s´han trobat amb tota mena de nyaps. És el cas de l´edifici de Sancho de Ávila, en què hi viuen 88 veïns.

En un pis, a tall d´exemple, s´han trobat amb ciment abocat al desguàs de la rentadora, la canonada del desaigüe de la banyera desconnectada (provocant goteres al pis de sota) i rajoles trencades, entre d´altres. «La constructora em va dir que aquest és un cas tipus», exposa una afectada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento