El consum de porros entre noies adolescents s’ha triplicat en vuit anys

El consum de porros entre noies adolescents s’ha triplicat en vuit anys

Cada vegada són més les adolescents que experimenten amb els porros. Si l’any 1996 només un 4,8% deien que els havien provat, el 2004 ja ho havia fet el 14%. Entre els nois el consum també ha augmentat, però de manera molt més moderada, del 8,9 al 14,7%.
Això pel que fa a l’etapa dels 13 als16 anys. Quan arriben als 16 el consum s’iguala entre nois i noies (quatre de cada deu han fumat alguna vegada), segons un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). El primer i el tercer curs d’ESO són «les etapes més crítiques», per l’increment del consum, segons va alertar ahir Manel Nebot, de l’ASPB. L’estudi va comprovar que, a primer, menys del 2% dels alumnes havien provat el cànnabis, mentre que a segon ja asseguraven haver fumat porros el 9,7% dels nois i el 6,7% de les noies. Els experts asseguren que els adolescents no són conscients del risc per a la salut. Nebot va recordar que el cànnabis afecta la memòria, la concetració i la percepció.
Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/423/0/consum/porros/adolescents/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios