Els descomptes als peatges es faran a través d’infrarojos

  • Aquesta tardor provaran als túnels de Vallvidrera un aparell que distingeix els vehicles més ocupats pel contacte amb la pell.
  • Pot aplicar-se també a motos.

Tabasa, l'empresa concessionària dels túnels de Vallvidrera, provarà aquesta tardor en els peatges d'aquesta via d'accés a Barcelona un aparell d'infrarojos pioner que permet detectar el nombre d'ocupants que hi ha a cada vehicle per aplicar descomptes als conductors que viatgin acompanyats i una tarifa més cara als que vagin sols.

Aquesta mesura, contemplada al Pla de Mobilitat de la Regió Metropolitana, permetrà posar en pràctica una tecnologia que permet distingir, pel contacte amb la pell, una persona d'un objecte gràcies als infrarojos. De fet, aquest sistema tot just s'està provant als Estats Units i la Gran Bretanya. Aquí, el Centre d'Innovació del Transport de la Universitat Politècnica està elaborant un estudi per veure si es pot aplicar als túnels de Vallvidrera, que ja van ser els primers a Espanya a aplicar el Teletac l'any 1991.

Els conductors habituats a passar sols pels túnels de Vallvidrera ja estan pensant formes de mirar de compartir viatge amb altres persones per no pagar més quan entri en vigor el nou sistema. Hi ha qui ahir proposava crear un web per posar-se en contacte. Entitats com el RACC aproven que es penalitzi als qui vagin sols per ajudar a contaminar menys.

També són partidaris d'aplicar-ho a les motos per descongestionar encara més el trànsit. Tampoc no es descarta aplicar els descomptes als vehicles híbrids. De fet, el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramón García Bragado, va apostar per castigar als vehicles més contaminants.

El president del Collegi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona, Ernest Enrech, va reclamar ahir a la Generalitat que els professionals també tinguin descomptes als peatges metropolitans, ja que el vehicle és «essencial» per a la seva feina. Per la seva part, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reclamar més inversions en Rodalies. Els descomptes als peatges pels vehicles d'alta ocupació és la segona gran mesura a l'àrea de Barcelona després de la limitació de 80 km/h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento