"Fer aparèxer un animal és bestial"

Mag Lari es uno de los magos más prestigiosos e innovadores.
Mag Lari es uno de los magos más prestigiosos e innovadores.
Mag Lari es uno de los magos más prestigiosos e innovadores.

El Mag Lari va néixer a Barcelona, l'any 1973. Va estudiar Filologia Catalana i a l'institut del teatre. Ha participat en diferents programes de TV3. Ara presenta el seu darrer espectacle, Secrets.

Ser mag és un ofici solitari?

Ho sembla des de fora. Però jo sempre treballo amb un equip de persones. A l'escenari hi ha tres actors que fan d'ajudants. La gràcia és que són homes. Fins ara s'optava per una dona poc vestida.

És millor fer màgia al teatre que a la televisió?

No hauria d'haver sortit mai dels teatres. És un art que per fer-se amb tot el seu esplendor necessita un seguit de circumstàncies:que el públic vagi expressament a veure't, que tingui ganes d'il·lusionar-se, que puguis jugar amb la llum, amb el so...

Fem una paròdia i una reflexió. I un petit homenatge al mag Houdini
Es considera mediàtic?
Hi ha molta gent que només et coneix perquè t'ha vist a la tele però llavors es perden el directe, que és el millor.

I el Màgic Andreu del segle XXI?

Sí. Ell és d'una època i ara n'hi ha una altra. Ara és més difícil perquè hi ha molts més canals i les audiències han canviat molt. Fer-te un lloc costa molt més.

Avanci algun secret de l'espectacle.

Quant als efectes màgics, tallo un noi (col·laborador)en vuit trossos, quan normalment els mags tallen algú en dos trossos. També faig desaparèixer a una nena del públic. I fem una sessió d'espiritisme per saber si hi ha fantasmes al teatre.

Es tracta d'esoterisme real?

Fem una paròdia i una reflexió. I un petit homenatge al mag Houdini, qui es va passar tota la vida intentant desemmascarar les farses de la gent que deia tenir poders.

Amb la vareta faria desaparèixer tots els radicalismes i les propietats de l'església
Què esborraria del mapa amb una vareta màgica?
Tots els radicalismes, sobretot a tota la dreta radical, i les propietats de l'església.

Què en pensa d'en David Copperfield?

Ell ha aconseguit que tothom parli de la màgia. És lògic que avui en dia funcioni, per exemple, fer desaparèixer un avió. A Barcelona no se li va veure cap truc i si se'l critica és per enveja.

No fa servir animals en el seus trucs. Per què?

Des de fa tres anys. No vull donar la sensació que els animals són maltractats tot i no ser el cas. Com a mag, fer aparèixer un ànec de sota d'un mocador és bestial.

* Teatre Tívoli. Casp, 8. Avui 21.00 hores. De 24 a 30 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento