L’antic mercat de la Barceloneta estarà reformat en dos anys

Les obres de remodelació a la plaça Poeta Boscà ja s’han iniciat. Tindrà 39 parades, dos restaurants, un supermercat i un aparcament públic.
Les obres de remodelació de l’antic mercat de la Barceloneta, situat a la plaça poeta Boscà, ja han començat amb l’anàlisi de l’estat de l’estructura de ferro, que es mantindrà intacta.

El nou mercat comptarà amb un espai central on s’ubicaran les 39 parades –33 de menjar fresc– que actualment hi ha a l’envelat situat a l’altre extrem de la plaça, així com dos restaurants en un dels costats i un supermercat d’uns 500 metres quadrats a l’altre. En el subsòl hi haurà dues plantes per a càrrega i descàrrega i un aparcament públic.

La remodelació del mercat costarà uns 6,5 milions,  una part dels quals la posaran els propietaris dels establiments que s’hi instal·lin, a raó de 9011 per cada metre quadrat que ocupin al recinte. El projecte, que també consta de dues places públiques al voltant del mercat, tindrà un cost aproximat de 7,5 milions d’euros, segons va avançar ahir el president dels Mercats Municipals, Jordi Portabella, que va dir que el nou mercat «servirà per a la reactivació econòmica del barri».

Plaques fotovoltaiques

Una de les novetats serà la insta·lació al sostre del mercat de 180 panells de plaques fotovoltaiques que generaran 30 quilowatts per hora d’energia elèctrica.

L’Òstia es fa sentir en la presentació

Una petita representació de l’Associació de Veïns L’Òstia de la Barceloneta va expressar ahir al segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jordi Portabella, el seu malestar pel pla per instal·lar ascensors a diferents pisos del barri, perquè suposarà el reallotjament d’entre 750 i 1.000 veïns. Algun veí que va veure els polítics a la porta de l’actual mercat de la Barceloneta també els va increpar. «Ens voleu fer fora de les nostres cases», deia un. A la nit, l’associació va fer una reunió per exposar el tema a la resta de veïns. «No sabem on estan els pisos afectats. Estem angoixats perquè no ens han explicat res i no sabem quin serà el nostre futur», va afirmar ahir la presidenta, Emília Llorca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento