Iniciaran 50.000 nadons en la lectura des del primer mes

Se’n beneficiaran tots els nens nascuts entre el 2005 i el 2007 a 20 municipis catalans. A Barcelona, la prova es farà a Sant Martí, l’Eixample, Sant Andreu i les Corts
Cap infant sense lectura. Amb aquest objectiu neix un pla pilot de les conselleries de Cultura i Salut que permetrà que 50.000 nadons catalans prenguin contacte amb els llibres des del primer mes de vida. És una forma de lluitar ja, en la primera infància, contra els baixos índexs de lectura a Catalunya: actualment només un 57% de la població llegeix.

Des d’aquest any i fins al 2007, tots els nens que neixin als 20 municipis participants, entre ells Barcelona (als districtes de Sant Martí, l’Eixample, Sant Andreu i les Corts), podran beneficiar-se del pla Nascuts per llegir, que implicarà les llevadores, els pediatres i els bibliotecaris.

Espais a les biblioteques

Els primers que donaran a conèixer el projecte a les famílies seran les llevadores (amb xerrades) i els pediatres (amb llibres a la sala d’espera) que dirigiran els pares cap a les biblioteques. Hi trobaran el Racó de pares i mares, amb material específic, i es crearà un registre dels nens per fer-ne el seguiment.

«Volem que cada nadó neixi amb un llibre al bressol», va resumir la coordinadora del projecte, Imma Espuñes. La intenció és estendre’l a més municipis (www.nascutsperllegir.org).

Avantatges dels llibres

Molts estudis han demostrat la importància de llegir en veu alta als infants. Els municipis on això s’ensenyarà als pares són Abrera, Amposta, Balaguer, Barcelona, Blanes, Cerdanyola, el Vendrell, Figueres, Mollerussa, Montmeló, Montornès del Vallès, Palafrugell, Reus, Ripollet, Roses, Tàrrega, Torredembarra, Vidreres, Vielha i Vila-seca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento