Barcelona podrà cobrar impostos estatals i de la Generalitat amb la Carta

Una part o el 100%. La ciutat de Barcelona tindrà la porta oberta per cobrar una part o el 100% d’alguns dels impostos que actualment es gestionen des de la Generalitat i l’Estat.
Aquest augment de les competències serà possible gràcies al nou acord a què van arribar ahir les tres administracions implicades (Ajuntament, Generalitat i Estat) sobre el text de la Carta Municipal, una mena d’Estatut de Barcelona. 
 
L’acord es va signar ahir amb els vots favorables del president de CiU a Barcelona, Xavier Trias, i l’abstenció del líder del PP, Alberto Fernández Díaz. 
 
Justícia de proximitat
 
La Carta Municipal també inclou un apartat de justícia local, tot i que aquest punt depèn de la Llei Orgànica del Poder Judicial que, segons les previsions, s’ha d’aprovar en dues setmanes.
 
La seva aprovació permetrà la creació de jutjats a la ciutat que agilitzin els processos judicials. Per contra, el text de la Carta que es va aprovar ahir fixa que l’alcalde de Barcelona no serà el president de la Junta de Seguretat, tal com pretenia l’Ajuntament quan van començar les negociacions. 
 
Dues hores reunits
 
La reunió va començar al despatx de l’alcalde Clos i va acabar, dues hores més tard, al Saló de Cent. Un cop finalitzada, van comparèixer el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, el minsitre d’Administracions Públiques, Jordi Sevilla i l’alcalde per destacar la transcedència i la importància de l’acord que havien tancat.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento