Comunitat Valenciana

La UA crea el primer test mundial per a mesurar la Síndrome Visual Informàtic provocat per les pantalles

  • Investigadors del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia i del Grup d'Investigació en Salut Pública de la Universitat d'Alacant (UA) han validat el primer qüestionari a nivell mundial, validat científicament, que permet mesurar la 'Síndrome Visual Informàtica'.
Una treballadora davant una pantalla d'ordinador
Una treballadora davant una pantalla d'ordinador
UA
Una treballadora davant una pantalla d'ordinador

Segons ha explicat la institució acadèmica en un comunicat, la síndrome sorgeix per l'exposició durant llargs períodes de temps a pantalles digitals d'ordinadors, mòbils i tauletes. Eixa exposició comporta "esforços visuals" que provoquen "canvis en la superfície ocular" i en el "estat de la pel·lícula lagrimal" que es determina per un conjunt de símptomes com a visió doble, borrosa o dificultat per a enfocar.

Es tracta d'un nou quadre clínic que afecta el 71 per cent del personal de l'administració pública i que també produeix altres problemes com a sequedat ocular, picor, fotosensibilitat i, fins i tot, mal de cap.

Per a poder detectar-ho amb eficàcia i pal·liar els seus efectes, investigadors del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia i del Grup d'Investigació en Salut Pública de la Universitat d'Alacant han elaborat el primer instrument a nivell mundial que mesura esta síndrome en treballadors i treballadores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento