Comunitat Valenciana

De Guindos atribueix al 'procés' que Barcelona s'haja quedat sense l'EMA tot i ser "la millor candidata"

  • El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, considera una notícia "roïna" que Barcelona s'haja quedat sense l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les sigles en anglés), tot i ser la "millor candidata" i la "millor valorada" pels treballadors de l'organisme i per la Comissió Europea, i ha relacionat la decisió amb el 'procés'.
Luis de Guindos (arxiu)
Luis de Guindos (arxiu)
Europa Press
Luis de Guindos (arxiu)

Al seu juí, l'elecció d'Amsterdam posa de manifest "fonamentalment les conseqüències" del procés secessionista perquè era "incongruent" que l'"antic govern de la Generalitat" buscara "traure Barcelona de la Unió Europea", una cosa que no era "compatible" amb tindre eixa seu.

En atenció als mitjans a Alacant, De Guindos ha afirmat que l'eliminació de Barcelona és, "en última instància", conseqüència del procés i "s'ha pagat".

Preguntat pels efectes sobre la pèrdua de llocs de treball que per a Catalunya suposa, el ministre ha incidit que les xifres d'ocupació directa "estan ací" i en laboratoris farmacèutics Barcelona era una seu "molt important" per la seua "tradició" i perquè "l'entorn de la ciutat era realment positiu".

"Això ha de servir fonamentalment de reflexió, de reflexió del que són les polítiques adequades i que van a favor del ciutadà, i aprendre", ha dit.

"Estic convençut que la societat catalana reaccionarà el 21 de desembre, el Govern ha utilitzat l'article 155 per a prendre una decisió política, la més política que es pot prendre, la convocatòria d'eleccions d'acord a la legalitat i que lògicament amb els seus vots la societat catalana el que farà serà tornar a la normalitat i a la convivència democràtica", ha afegit.

D'altra banda, s'ha mostrat satisfet per l'anunci de "una important inversió" de Ford en la planta d'Almussafes (València). "Estic convençut que en el sector automobilístic de la Zona Franca a Catalunya tindrem bones notícies", ha anunciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento