Comunitat Valenciana

Marzà reitera que les extraescolars de pagament no exclouran a ningú i Educació estudia com ajudar les AMPA i centres

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha insistit este dimecres en què les activitats extraescolars que siguen de pagament no exclouran a ningú per raons econòmiques, per la qual cosa la Conselleria està estudiant la manera de poder ajudar les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) i als centres perquè açò siga possible.
Vicent Marzà
Vicent Marzà
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà

Marzà ha realitzat estes declaracions durant la presentació a Castelló del programa de residències artístiques a Castelló 'Cultura Resident' en ser preguntat per l'esborrany que el seu departament portarà a la Mesa Sectorial en el qual s'introdueixen modificacions en la regulació de la jornada intensiva, com la desaparició de l'exigència que les activitats extraescolars fins a les 17.00 hores que s'han d'oferir hagen de ser gratuïtes.

"El que estem fent -ha explicat- és flexibilitzar eixa normativa sobre la base de les propostes rebudes de moltes AMPA, és a dir que poguérem flexibilitzar el pagament sense que s'abandonara l'objectiu que marquem i que en este orde està plenament vigent, i és que no hi haguera ningú que es quedara exclòs per raons econòmiques d'eixes activitats".

Per tant, "hem establit que no hi haja un ànim de lucre per part de qui elabora eixes activitats, però, encara que es puguen pagar, que no hi haja ningú que es quede sense poder accedir a elles per raons econòmiques", ha incidit.

"Pensem que la igualtat d'oportunitats és essencial i que, tenint els recursos que es tinguen, no es puga quedar ningú exclòs d'una activitat que es fa en un horari de nou a cinc", ha apuntat el conseller, qui ha afegit que la Conselleria està estudiant la manera de poder ajudar les AMPA i als centres perquè açò siga possible.

"En cap cas s'obliga a pagar a ningú, ni els projectes que s'han fet fins ara i que s'han votat han de canviar, doncs ja estan adaptats a la normativa, i esta normativa inclou l'anterior", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento