Comunitat Valenciana

El jutjat sobreseu la causa contra l'edil d'Esports d'Alacant per assetjament laboral cap a una funcionària

  • El jutjat d'Instrucció número 9 d'Alacant ha acordat el sobreseïment i arxiu de la denúncia presentada contra l'edil d'Esports del consistori, Eva Montesinos, i de la cap de servici per un suposat delicte d'assetjament laboral contra una funcionària per no quedar acreditat "ni tan sols indiciàriament" cap tipus de "menyspreu".

En la interlocutòria, a la que ha tingut accés Europa Press, la jutge recomana a la denunciant que acudisca a la "institució administrativa" que corresponga a plantar "la seua queixa" mitjançant la interposició d'una demanda.

En la seua denúncia, la funcionària va al·legar que portava "anys" en funcions de categoria A1 com a cap de departament d'Esports, malgrat ser tècnic mitjà i no superior com exigeix la llei valenciana d'Esport, i que per açò va reclamar la seua reclassificació. No obstant açò, la Regidoria va optar per no reclasificarla i va decidir traure a concurs públic una plaça de Tècnic Superior i que se li va obrir un expedient disciplinari.

La funcionària, de baixa per ansietat i tractament psicològic i psquiátric, entenia que es tracta d'una situació d'assetjament en el treball o "mobbing" pel tracte "degradant" o de menyscabament greu de la seua "integritat moral".

No obstant açò, la instructora assenyala que perquè es done eixe tipus penal el "subjecte actiu" ha de desenvolupar una conducta de "persecució o fustigació" per a "destruir" les vies de comunicació de la víctima i la seua reputació fins al punt que acabe abandonant per ansietat el seu lloc de treball.

La jutge reconeix que la funcionària té la titulació per a ser reclasificada com A1, però rebutja que la negativa de l'Ajuntament a reconéixer el seu reclasifiación del grup 2 a el 1, com reclama la denunciant, i que es creu la plaça mitjançant concurs públic siga constitutiu d'una infracció penal.

Així, subratlla que després de les al·legacions de les parts i "llegides les actuacions amb atenció", s'aprecia "immediatament" que la denúncia manca "sens dubte de rellevància penal, sense que resulte precís la pràctica de cap altra diligència".

Per a eixa conclusió relata que els "reiterats" correus electrònics acrediten una relació laboral "absolutament normal", "distesa" i de "bon enteniment"; que de les fotografies de l'oficina que ocupava la funcionària no pot derivar-se que fóra "una caseta d'obra"; que l'informe del Síndic de Greuges no recomana que se li reclasifique a favor seu; que la funcionària ha estat "absolutament involucrada en els esdeveniments esportius de la ciutat; i que, la baixa laboral no està acreditat que "puga ser deguda" a la conducta de l'edil i de la cap de servici.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento