Comunitat Valenciana

Puig demana al Govern que es potencien les dessalinitzadores i es permeten regs extraordinaris en la Vega Baixa

  • El 'president' de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que demanarà a la ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, que es potencie "al màxim la dessalinització" i es permeten "regs extraordinaris" en la comarca alacantina de la Vega Baixa mitjançant "una aportació" del travase Tajo-Segura, davant la situació de sequera que està afectant la indústria agroalimentària.
Ximo Puig (arxiu)
Ximo Puig (arxiu)
INMA CABALLER
Ximo Puig (arxiu)

Puig ha assenyalat que ha demanat este mateix dimarts una trobada amb Tejerina i confia a reunir-se amb ella en les pròximes setmanes per a plantejar-li la necessitat d'utilitzar les dessalinitzadores "al cent per cent" i permetre "regs extraordinaris".

Des de Torrevieja (Alacant), on ha visitat l'Auditori Conservatori Internacional de Música, Ximo Puig ha afirmat que el Consell està "absolutament del costat dels regant" i intentant implementar mesures de "caràcter estructural". Per açò, ha apuntat que qui té "possibilitat de fer alguna cosa ja immediatament" és el Ministeri buscant "fórmules que estan en la seua mà". "És el que li vaig a demanar a la ministra en les pròximes setmanes", ha dit.

"Li he demanat hui mateix una reunió per a veure de quina manera es pot donar cobertura a una situació que és estructural, però que té una conjuntura terrible", ha continuat el 'president', que ha agregat que la sequera té "un determinant clar que és el canvi climàtic i que genera un estrés hídric".

Així, ha relatat que és una situació "angoixant" a tenor del "potencial creixement" de la indústria agroalimentària de la Comunitat Valenciana i de la Vega Baixa pel "creixement enorme" i "l'acceptació enorme en els mercats europeus". "És una desgràcia afegida que pot generar problemes relacionades amb l'atur i amb la falta d'activitat econòmica quan tenim una posició important en el mercat europeu", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento