Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís inicien la negociació per a "reiniciar" el pacte a Alacant sense Guanyar i sense parlar d'Echávarri

  • El PSPV i Compromís han iniciat les negociacions per a "reiniciar" el pacte de Govern en l'Ajuntament d'Alacant amb l'objectiu de "veure els problemes" i tractar de "posar-los solució" des d'una taula de diàleg i amb la mira posada a millorar la vida de la gent i sense abordar qüestions de "càrrecs o butaques", en referència a l'alcalde socialista Gabriel Echávarri. La negociació ha començat sense Guanyar Alacant, tercer soci de l'equip de Govern a Alacant, que ja ha titlat de "menyspreu intolerable" la seua exclusió.
Fernández Bielsa i Natxo Bellido, este dilluns a Alacant
Fernández Bielsa i Natxo Bellido, este dilluns a Alacant
EUROPA PRESS
Fernández Bielsa i Natxo Bellido, este dilluns a Alacant

Al final de la trobada, celebrada en la seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant (UA), el portaveu de la delegació de Compromís, Natxo Bellido, ha assenyalat que s'ha abordat la situació municipal sorgida després de les dos investigacions en les quals està immers l'alcalde, per a tractar de "millorar les coses", "de refundar el pacte de govern" i "de canviar les dinàmiques". "Eixe soroll que ha acompanyat a la gestió i al que se li ha de posar fre; i per a açò cal fer les coses diferents", ha manifestat.

Així, ha explicat que Compromís ha plantejat "un decàleg" de propostes per a refundar el pacte de Govern i ha indicat que el PSPV s'ha compromès a donar una "resposta en breu, en 24 hores". "Demà hi haurà contactes", ha avançat i espera que es coneguen "quals són les posicions i quals són les possibilitats d'arribar a acords" per a "desbloquejar esta crisi i amb solucions satisfactòries per a la ciutadania i per a tindre un bon govern".

Sobre este tema, el portaveu de la comitiva del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha exposat que es busca d'una forma clara, arribar a un acord" per a governar en la ciutat d'Alacant i que, per açò, s'ha començat a parlar pels punts que "unixen" i "cohesionen" i que s'ha deixat un marge el que divideix", sobre el que es treballarà "en els pròxims dies".

"Reiniciar un acord de Govern que va ser beneficiós en 2015 per als ciutadans d'Alacant; es tracta de reiniciar-ho, de guanyar en coordinació i que els ciutadans se senten orgullosos; i en això és en el que se'n va a treballar en les pròximes hores per a intentar reeditar eixe acord", ha argumentat.

A preguntes dels mitjans sobre la posició de Compromís, que ha demanat en dos ocasions la dimissió d'Echávarri per a seguir en l'equip de Govern, Natxo Bellido ha desvetlat que s'han emplaçat a ser "prudents" sobre les declaracions i ha precisat: "Cadascun està en les posicions que s'hi havia marcat" i ha demanat esperar a "veure si hi ha punts de trobada sobre les propostes que s'han posat sobre la taula".

Per la seua banda, sobre el seu company Echávarri, Fernández Bielsa ha demanat deixar "meridianament clar" que l'objectiu és "resetear l'acord de Govern per a millorar la vida dels ciutadans d'Alacant".

"No estem per a parlar de càrrecs i de butaques, sinó de la vida de la gent; de les polítiques de les persones que demà anem a començar a aplicar amb més intensitat des de l'Ajuntament i que la política sí serveix per a canviar les coses", ha dit.

GUANYAR ALACANT

Qüestionats sobre el fet que s'ha quedat fóra el tercer grup de l'equip de Govern, Guanyar Alacant, el portaveu del PSPV ha sostingut que s'han iniciat les negociacions amb Compromís perquè existeix un acord "més enllà" d'Alacant, ja que comparteixen "quasi 300 municipis" al llarg de la Comunitat Valenciana.

"El primer és parlar amb els nostres socis prioritaris que lògicament és Compromís", ha seguit Fernández Bielsa, qui ha instat Guanyar Alacant a "pensar i reflexionar què paper vol ocupar en el futur govern d'Alacant i una vegada tinga pensat i reflexionat el paper que vol jugar, des de la lleialtat, des del treball i la no confrontació i mirant per les polítiques de les persones i de l'interés general, lògicament tindrà les portes obertes i debatrem i negociarem".

Per la seua banda, Natxo Bellido ha subratllat que en la negociació de maig de 2015 ja va haver-hi trobades "bilaterals" entre les formacions abans de trobades a tres bandes. No obstant açò, ha incidit: "Ens posem a la disposició de Guanyar per a asseure'ns i reunir-nos quan vullguen i estes converses existiran amb el tercer soci".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento