Comunitat Valenciana

La direcció d'EUPV assegura que el viatge de Rodríguez a Cuba està "sobradament justificat"

  • La direcció d'Esquerra Unida assegura que la despesa del viatge del coordinador general, David Rodríguez, a Cuba està "sobradament justificat" i ho emmarca en el context de la col·laboració del grup en la Diputació d'Alacant amb l'associació valenciana d'amistat amb Cuba José Martí, de que la seua directiva és membre el propi Rodríguez.

Així ho explica en un comunicat a la militància, al que ha tingut accés Europa Press, en el qual assenyala que el tipus d'activitats i despeses "estan sobradament justificats com a part de la tasca política d'EUPV", i en el qual agraeix "l'aportació del grup d'EUPV de la Diputació d'Alacant per afavorir el desenvolupament del nostre programa polític en els municipis alacantins".

La diputada en la corporació alacantina, Raquel Pérez, ha assegurat a Europa Press que el viatge ho va abonar l'associació, que té un conveni de col·laboració amb el grup en la Diputació pel qual rep una subvenció. Així mateix, ha assenyalat que el grup té constància de totes les accions que duu a terme l'entitat a través de les factures que justifiquen les despeses i que es remeten al Tribunal de Comptes.

No obstant açò, davant esta situació, 13 càrrecs electes de la comarca de l'Alacantí per la candidatura d'Acord Ciutadà -EUPV, ERPV, Els Verds, Alternativa Socialista i plataformes Guanyar Alacant, Sant Vicent i Més Xixona, han emès un comunicat en el qual demanen "aclariments immediats" a la direcció i a Pérez per a desmentir informacions publicades que apuntaven l'assistència al funeral de Fidel Castro com a motiu del viatge de Rodríguez.

La direcció lamenta que s'haja "filtrat" una informació "no contrastada" presumptament per afiliats d'EUPV amb l'objectiu de "denigrar" tant EUPV com Raquel Pérez i Rodríguez. Així, defèn que el grup d'EUPV en la Diputació d'Alacant ha col·laborat amb l'associació valenciana d'amistat amb Cuba José Martí "en la seua tasca d'estrènyer els llaços solidaris entre el poble valencià i cubà, especialment en els municipis alacantins, a través de la Fundació Nicolás Guillén".

I en eixe context emmarca el viatge, amb l'objectiu de "avançar en les gestions" de l'associació amb les "contrapartes cubanes, visitar projectes de cooperació i reunions de treball" de la citada entitat, en la qual Rodríguez milita des de l'any 2000. En esta línia, defèn que les gestions realitzades pel coordinador general "han permès ampliar i enfortir la solidaritat alacantina amb Cuba amb resultats tangibles".

Entre elles, cita la Declaració institucional de la Diputació d'Alacant demanant l'alçament del bloqueig d'EUA a Cuba; el finançament de projectes de cooperació, campanyes solidàries de donació de materials, trobades amb entitats culturals, socials, polítiques; així com conferències i entrevistes sobre l'internacionalismo cubà en Africa o projeccions en el Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi.

La direcció d'EUPV destaca que el grup en la Diputació "desenvolupa este tipus de col·laboració amb altres col·lectius i entitats" i s'han organitzat activitats de formació a càrrecs públics, jornades municipalistes i altres activitats "totes elles emmarcades en la tasca política del grup".

No obstant açò, en el comunicat públic dels 13 càrrecs electes, assenyalen que el treball de lluita contra la corrupció i el "mal ús dels diners públics" no pot "veure's entelat per comportaments aïllats que vagen en la línia contrària" i adverteix que de no donar-se explicacions o no ser "prou clares", exigiran la dimissió de Pérez i de Rodríguez, en el cas de confirmar-se la seua participació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento