Renfe reprendrà tot el servei dissabte i FGC obrirà al febrer

Desembre començarà sense els talls a Rodalies i a Mitja i Llarga Distància. Hi haurà bus d’urgència per si de cas. El túnel de l’AVE a Barcelona continua frenat.
Renfe restablirà el servei de totes les seves línies afectades per les obres de l’AVE (C2, C7 i C10) el dissabte, amb totes les freqüències, igual que els trens de mitja i llarga distància, segons va anunciar ahir el secretari d’Infraestructures de l’Estat, Víctor Morlán.Restarà arranjar el túnel de FGC i reanudar el servei del tram de la línia del Baix Llobregat tallada, però això no serà fins «l’última quinzena de febrer», segons Manel Nadal, secretari de Mobilitat. Això vol dir també que l’AVE no arribarà a Barcelona, en principi, fins al març o l’abril.

Els usuaris de les línies  C2 (Sant Vicenç Calders-Maçanet), C10 (Aeroport-Estació França) i C7 (Martorell-Cerdanyola-Barcelona) seguiran gaudint de la gratuïtat en els viatges diaris fins que arribi l’AVE. No així les línies de llarga i mitja distància.

Autobusos en alerta

En cas d’incidència, Adif i Renfe mantenen la flota d’autobusos, personal d’informació i el telèfon gratuït (900 20 22 20). A partir del 16 de desembre el Pla de Transport Alternatiu  deixa busos als  principals punts d’embarcament, com Gavà, Aeroport, Sants, Sabadell, Estació de França, Granollers o Mataró.

Renfe confia que la vaga a Adif  prevista per la Purísima no afecti Rodalies. A Barcelona, es manté la manifestació per dissabte pel caos a Renfe amb el suport d’entitats com la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i d’usuaris del transport públic.

L’Ajuntament va protestar perquè encara no s’han adjudicat les obres del túnel de l’AVE pel centre de Barcelona.

Més informació a la pàgina 6

La ministra se salva de la reprovació

Els vots dels nacionalistes bascos i gallecs, junt amb els de PSOE-PSC, van tombar la balança ahir al Congrés (per cinc vots de diferència) per evitar la reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, auspiciada per ICV-IU, CiU, ERC, PP i CC. Ahir, Álvarez va admetre el «gran problema que han tingut les obres de l’AVE» i que s’han comès errors. Els veïns de L’Hospitalet afectats pels treballs també rebran ajuts per a rehabilitacions, com a Sants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento