La rateta... escombrava l’escaleta?

Totes les princeses volen un príncep blau? Una sessió de contacontes ho desvetlla avui a Horta-Guinardó.
I si descobríssiu que el final del conte no és com sempre us l’han explicat? Amb preguntes com aquestes s’obre la sessió de relats no sexistes organitzada amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere pel Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) i la Biblioteca de Montbau.

Avui, a les sis de la tarda  a la Biblioteca Mercè Rodoreda, Gina Clotet respondrà  a aquestes preguntes a través dels propis contes. Estan dirigits als nens i nenes de 3 a 4 anys i funcionen com un mecanisme de sensibilització.

Així, en l’imaginari de les noves generacions, paraules com ballet o cuina no seran exclusives de les nenes i l’amor romàntic no serà considerat una màxima utòpica.

Gina col·loca el seu afegitó al final dels contes, on la moralitat s’engreixa amb la seva visió oberta respecte als gèneres.

* Biblioteca Mercè Rodoreda. Carrer Camèlies, 82. Aquesta tarda a partir de les 18.00 hores. Gratis.

Reinventar la moralitat

Amb Gina Clotet una mare no és tan sols un mestressa de casa. Els homes també renten plats i  la Caputxeta pot tenir dos pares o dues mares. Conceptes com els rols de gènere o l’orientació sexual es reinventen als seus contes i enriqueixen així el sentit final, que és aprendre i respectar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento