Comunitat Valenciana

Pavón assumirà Neteja i Domínguez Cooperació en la reestructuració de les regidories de Guanyar a l'Ajuntament d'Alacant

  • El vicealcalde d'Alacant, Miguel Ángel Pavón, assumirà la regidoria de Neteja Viària que fins ara ha estat en mans del seu company en Guanyar Alacant, Víctor Domínguez, en un nou repartiment de competències en el si de la formació d'esquerres. Segons la remodelació feta pública, com a contrapartida, Domínguez es farà càrrec de Cooperació, fins avui en mans de Julia Angulo.
Angulo, Pavón i Domínguez, este dijous
Angulo, Pavón i Domínguez, este dijous
Europa Press
Angulo, Pavón i Domínguez, este dijous

En una compareixença pública d'última hora, Guanyar Alacant ha fet l'anunci del nou repartiment de competències que, no obstant açò, està pendent del decret que ha de firmar l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri. Pavón ha assenyalat que Echávarri no té "cap problema" i que "com més prompte millor firmarà els decrets".

Pavón, que ha comparegut al costat de Domínguez i Angulo, ha defès que es tracta d'una decisió que es venia "madurant" des que es va arribar a l'ecuador del mandat i que pretén donar "un nou impuls" en el si de l'equip de Govern i "reequilibrar i potenciar" eixes àrees.

La decisió s'ha conegut en plena polèmica per la vaga parcial dels treballadors del servici de neteja, que este mateix dijous s'han reunit amb l'alcalde i que el divendres a la nit reprendran les parades parcials.

En este sentit, Pavón ha reconegut que eixa circumstància ho ha "precipitat", encara que "no és atribuïble en exclusiva al context" i ha apuntat que el departament tècnic de neteja i residus s'adscriurà "al servici de disciplina urbanística i ambiental, on hi ha tècnics que reforçaran els treballs".

Miguel Ángel Pavón ha incidit, preguntat sobre les línies que marcaran la regidoria, que plantejarà la possibilitat de rescindir el contracte amb l'adjudicatària "si es constaten possibles incompliments del contracte". Una línia que se'n va a "reforçar" perquè "no és culpa dels treballadors" i sí de l'empresa que aboca a la ciutat "a una situació que no mereix".

Així mateix, ha opinat que s'ha d'abordar una possible revisió del contracte en el si de l'equip de Govern i "parlar sobre què fer amb este contracte" i ha evidenciat com "ni lògic ni adequat" plantejar pagar "més" pel servici que costa 36 milions d'euros anuals. Ha recordat que l'empresa "es va comprometre" a mantindre neteja la ciutat "amb els diners que va oferir".

"Doncs que apechugue amb les seues responsabilitat", ha subratllat Pavón, que ha sostingut que si s'han de contractar més treballadors que es faça "a costa del benefici empresarial de la UTE, però no dels treballadors".

Finalment, ha assegurat que no li cap "cap dubte" que s'ha fet "tot el possible" en estos dos anys amb Víctor Domínguez al capdavant i que ara es vol "reforçar eixe treball".

Amb la remodelació, Miguel Ángel Pavón assumix Urbanisme, Neteja Viària, Imatge Urbana, Vies públiques i Conservació d'Immobles; Víctor Domínguez, Medi ambient, Partides Rurals i Cooperació; i Julia Angulo, Acció Social, Vivenda i Participació Ciutadana.

A més, Domínguez substituirà Pavón com a representant de Guanyar Alacant en els consells d'Aigües d'Alacant i Mercalicante.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento